Nova vest
Fudbal

Subota, 25.06.2011.

21:34

Olimpijakosu preti druga liga

Pirejski Olimpijakos mogao bi da bude izbačen u drugu ligu u slučaju da se dokaže umešanost čelnika trofejnog kluba u nameštanje rezultata.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Ukoliko se naše sumnje pokažu na kraju istrage kao tačne, svi klubovi čiji su zvaničnici optuženi za nameštanje rezultata, nelegalno kladjenje i 'pranje novca' preseliće se u niži rang takmičenja", potvrdio je državni tužilac Andreas Fakos.

Pored tima iz Pireja, za nameštanje rezultata su osumnjičena još četiri kluba, imenjak Olimpijakos Volos, Kavala, Kerkira i Asteras Tripolis, kao i skoro pola članova druge lige.

Saga o nameštanju mečeva u Grčkoj došla je do usijanja kada je UEFA objavila listu 41 meča grčke Superlige od sezone 2009/2010 za koje se smatra da su bili “režirani”.

Ubrzo posle toga lokalne vlasti su sprovele istragu i napravile listu 15 osumnjičenih koji su označeni kao lideri u ovom skandalu i koji se suočavaju sa kaznama između pet godina do doživotne kazne zatvore.

Predsednik udruženja prvoligaša i prvi čovek atinskog Olimpijakosa Vangelis Marinakis i reprezentativac Grčke Avram Papadopulos su pod posebnom prismotrom. Fudbalski savez Grčke saopštio je danas da Papadopulos nece biti pozivan u državni tim Helena do daljeg.

Među uhapšenima već se nalazi predsednik Olimpijakos Volosa Ahilej Beos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve