Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.06.2011.

18:45

Jaja Ture najplaćeniji Afrikanac

Američki magazin Forbs (Forbes) napravio je listu osam najplaćenijih afričkih fudbalera na kojoj dominiraju igrači Mančester Sitija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Listu predvodi upravo vezni igrač "građana", reprezentativac Obale Slonovaće Jaja Ture sa godišnjim prihodima od 13.3 miliona dolara.

Drugi najplaćeniji Afrikanac je Samjuel Eto iz Intera sa 12 miliona, koliko zarađuje i Emanuel Adebajor, napadač kojeg je Siti pozajmio Real Madridu.

Četvrti na listi je Jajin brat i saigrač Kolo Ture. Ovaj defanzivac godišnje dobije 10.3 miliona dolara od Premijerligaša Sitija.

Tek na petom mestu je centarfor Čelsija Didije Drogba sa osam miliona dolara, a šesti je napadač Sevilje Frederik Kanute iz Malija sa 6.6 miliona.

Poslednja dva fudbalera na ovoj listi su vezni igrači Čelsija, Nigerijac Džon Obi Mikel sa 5.8 miliona i reprezentativac Gane Majkl Esijen sa 5.5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve