Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.06.2011.

15:46

Juve otkupio ugovore četiri igrača

Fudbalski klub Juventus otkupio je ugovore Alesandra Matrija, Marka Mote, Simonea Pepea i Fabija Kvaljarele koji su ukupne vrednosti oko 37 miliona evra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njih četvorica su za ’staru damu’ nastupali kao pozajmljeni igrači Kaljarija, Udinezea i Napolija i bili su standardni prvotimnci Luiđija Del Nerija.

Najskuplji je bio ugovor napadača Alesandra Matrija, za koga je Juventus Kaljariju platio 15.5 miliona evra. Matri je u drugom delu prošle sezone za 'crno-bele' iz Torina odigrao 16 utakmica i dao devet golova, a sada je potpisao novi četvorogodišnji ugovor.

Desni bek Marko Mota je prošle sezone igrao na pozajmici iz Udinezea, a Juventus je platio 3.75 miliona evra obeštećenja. Mota je prošle sezone za ’staru damu’ odigrao 14 mečeva, a i on je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Za otkup ugovora napadača Fabija Kvaljarele torinski klub platio je Napoliju 10.5 miliona evra. Kvaljarela, reprezentativac Italije, potpisao je trogodišnji ugovor sa Juventusom, za koji je prošle sezone dao devet golova.

Fudbaler sredine terena, reprezentativac Italije Simone Pepe, igrao je prošle sezone za Juventus kao pozajmljeni fudbaler Udinezea. Tim sa stadiona Friuli naplatio je Juventusu obeštećenje od 7.5 miliona evra. Pepe je takođe potpisao četvorogodišnji ugovor sa Juventusom.

Uprava Juventusa je u dosadašnjem toku prelaznog roku dovela i Reta Ciglera iz Sampdorije i veterana Andreu Pirla iz Milana.

Fudbaleri Juventusa prošle sezone osvojili su sedmo mesto u Seriji A i neće igrati u evropskim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve