Nova vest
Fudbal

Petak, 10.06.2011.

21:37

UO prihvatio Lukićev predlog

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda prihvatio je predlog predsednika Vladana Lukića da se pokrene inicijativa za sazivanje vanredne skupštine FSS.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Razlog za to je što crveno-beli žele održavanje vanrednih izbora u vladajućem telu srpskog fudbala.

“U ovom postupku treba da se definišu odgovornost za postojeće stanje u fudbalskoj organizaciji, nova fudbalska politika, ciljevi fudbalske organizacije kao i da budu izabrani novi organi koji će biti posvećeni sprovođenju tih ciljeva”, kaže se u saopštenju kluba.

Lukić je još u četvrtak zatražio vanredne izbore u FSS, a uz to je izneo i niz optužbi na račun predsednika te organizacije Tomislava Karadžića. Samo dan kasnije, Karadžić je odgovorio Lukiću.

Upravni odbor je takođe naložio Komisiji koja je pripremala predlog za reorganizaciju domaćeg klupskog takmičenja da predlog do narednog petka saopšti javnosti kao i da ga pošalje Zajednici superligaša, Fudbalskom savezu Srbije i prvoligaškim klubovima. Iz Zvezde ističu da na taj način žele da pokrenu raspravu o reorganizaciji domaćeg klupskog takmičenja i pozivaju druge klubove da u njoj učestvuju kako bi se došlo do najboljih rešenja za srpski fudbal.

Na sednici Upravnog odbora, to telo je razrešio funkcije generalnog sekretara kluba Andriju Kleuta, na njegov zahtev, zbog odlaska na funkciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije. Na predlog Lukića, a u dogovoru sa prvim čovekom KSS Draganom Đilasom, Kleut je izabran za člana Upravnog odbora i biće zadužen za marketing i na taj način će nadgledati i učestvovati u realizaciji brojnih projekata koje je klub pokrenuo. Kleuta će na funkciji generalnog sekretara zameniti Đorđe Stefanović, poslovni direktora kluba, koji će na dužnost stupiti 16. juna.

Stefanović je u klubu već dve godine i da je dao veliki doprinos finansijskoj stabilizaciji kluba kao najbliži saradnik dosadašnjeg sekretara Kleuta. Upravo zato je dolazak Đorđa Stefanovića na mesto generalnog sekretara logičan korak i obezbeđivanje kontinuiteta u radu i rukovođenju klubom“, rekao je Lukić.

Takođe, Upravni odbor je saslušao izveštaj zamenika sportskog direktora kluba Gorana Vasilijevića o toku prelaznog roka. Razgovarano je o igračima koji imaju dozvolu da napuste klub kao i o igračima koji će klub pokušati da angažuje u prelaznom roku i usvojen je plan priprema koji je pripremio trener Robert Prosinečki. Posle okupljanja u Beogradu i testiranja, crveno-beli će otići na Zlatibor da bi u julu boravili u Austriji, odakle će se vratiti nedelju dana pre odigravanja prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve