Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.05.2011.

21:48

FIFA ukinula suspenziju BiH

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ukinula je suspenziju Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, samo četiri dana nakon promene Statuta FSBiH.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik FIFA Sep Blater istakao je da su delegati Skupštine FSBiH na sednici u Sarajevu usvojili novi Statut kojim su uklonjene sve prepreke za ukidanje suspenzije.

Suspenzija reprezentacije, klubova i svih fudbalskih zvaničnika Bosne i Hercegovine bila je na snazi nepuna dva meseca, a uslov za njeno ukidanje bila je reorganizacija Saveza.

FIFA i Evropska fudbalska unija (UEFA) tražili su od lokalnih čelnika prestanak sa radom tročlanog Predsedništva, sastavljenog od bošnjačkog, srpskog i hrvatskog člana.

Umesto Predsedništva, Savezom će prema odredbama novog Stauta rukovoditi jedan čovek, a odluke neće moći da se donose preglasavanjem delegata jednog naroda s obzirom da postoje zaštitni mehanizmi i u Izvršnom komitetu i u Skupštini FSBiH.

Odlukom o prestanku suspenzije stekli su se uslovi da reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavi učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Izabranici selektora Safeta Sušciha će u predstojećim mečevima D grupe najpre gostovati Rumuniji, 3. juna u Bukureštu, a četiri dana kasnije očekuje ih duel sa Albanijom u Zenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve