Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.05.2011.

12:30

"Barsa đavole pretvorila u anđele"

Svetski mediji u prvim izveštajima sa "Vemblija“ gde je Barselona osvojila četvrtu tittulu šampiona Evrope veličaju igru Katalonaca, a posebno Lionela Mesija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski "AS“ u tekstu sa naslovom "Super Barsa“ konstatuje da postoje utakmice koje obeležavaju jednu epohu i da su baš takvoj prisustvovali gledaoci na Vembliju.

"Barselona je na Olimpu. Tri puta najbolja u poslednjih pet godina. Mančester junajted jedini je pretio da može da zaustavi sjajni katalonski tim, ali na terenu se videlo da je Barselona jednostavno najbolja“.

U isto vreme list konstatuje da je već sada izvesno da će Leo Mesi i ove godine dobiti "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera Evrope.

"Znate li ko je MVP? Pa, Mesi-Vilja-Pedro“. Ipak, Mesi je prvi među jednakima“.

Naslov u "Marki“ takođe dovoljni govori "Barsa je kao san“. U tekstu se ne štede komplimenti, a zaključak je veoma jednostavan.

"Najbolji igrač na svetu, najbolji trener na svetu, najbolji tim na svetu“.

"El Mundo Deportivo“, uz jednostavan naslov "Šampioni“, u jednoj rečenici opisao je šta se dogodilo na "Vembliju“:

"Crveni đavoli su se pred sjajnim Barselonim igračima pretvorili u anđele“. Šampion Evrope opet je i najbolji tim Evrope“.

Engleski mediji nisu "oplakivali“ Mančester junajted jer su videli ono što i ceo svet, da je Barselona bila apsolutno dominantna.

"Skaj sport“ u tekstu pod naslovom "Bez odgovora na Barselonu“ ističe da Ser Aleks Ferguson nije uspeo da pronađe rešenje za neverovatne
Katalonce i posebno kritikuje njegovu levu stranu odbrane gde je veoma loš bio Patris Evra.

"BBC“ prenosi izjavu Fergusona da je "Barselona najbolji tim protiv kojeg je ikad igrao“.

"Nemam šta da zamerim mojim momcima. Imali smo uspešnu sezonu, ali više nismo mogli jer u fudbalu ponekad jednostavno naletite na nekog ko je bolji“.

Italijanska "Gazeta delo sport“ pod naslovom "Barsin šampionski šou“ ističe neverovatnu igru Katalonaca, koji su apsolutno dominirali i potpuno zasluženo osvojili četvrtu šampionsku titulu, treću u poslednjih pet godina.

Francuski "L'Ekip“ konstatuje da je "Barselona sa druge planete“ i u prvi plan stavlja fantastičan potez fudbalera koji su zajednički doneli odluku da Erik Abidal, koji je nedavno imao operaciju tumora na jetri, kao kapiten podigne trofej i tako simbolizuje najveću pobedu.

Nemački "Kiker“ je bez mnogo emocija preneo da je "Barselona osvojila četvrtu šampionsku titulu“.

"Mesi je opet bio neverovatan, gol u finalu, titula i novi rekord Lige šampiona (12 pogodaka u sezoni), čime je srušio Ruda Van Nistelroja koji je 2003. godine u dresu Mančester junajteda postigao 11 pogodaka“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve