Nova vest
Fudbal

Petak, 27.05.2011.

16:25

Tadić: "Zvezda najveća u regionu"

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je stadion Crvene zvezde i rekao da bi voleo da neki srpski klub ponovo osvoji Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tadić je obišao muzej kluba i slikao sa sa peharom Kupa šampiona, koji je Zvezda osvojila 29. maja 1991. u Bariju pobedom nad Olimpikom iz Marseja.

Tadić je rekao da je Zvezda tada usrećila celu zemlju i da je "reč o najvećem klubu na ovim prostorima".

Tadića su na stadionu dočekali predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, prvi čovek fudbalskog kluba Vladan Lukić, trener Robert Prosinečki i predstavnici sponzora kluba, ruske kompanije Gasprom.

"Želim da Zvezda i u budućnosti bude šampionski klub, da se smenjuje na vrhu sa Partizanom, ali pre svega da neki srpski tim osvoji Ligu šampiona. Za tako nešto potrebna je jaka privreda u državi i zato bih voleo da se zahvalim kompanija Gasprom, NIS-u, Telekomu i ostalima što sponzorisanjem klubova pomažu sport".



Tadić je posetio Zvezdu u čast 20-godišnjice od osvajanja titule prvaka Evrope. Predsednik FK Crvena zvezda poklonio je Tadiću monografiju o tom klubu.

"Poklon ću dati ćerkama koje fanatično navijaju za Crvenu zvezdu", kazao je Tadić, navijač najvećeg rivala Partizana.

Pred njegov dolazak navijači Zvezdu su na zidovima ispisali niz uvredljivih grafita, koji su, međutim, brzo prekrečeni. Poseti predsednika prethodila je i lažna dojava o bombi na stadionu.



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve