Nova vest
Fudbal

Petak, 27.05.2011.

12:03

Pižon pozvao sedam debitanata

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović saopštio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice sa Južnom Korejom i Australijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na spisku su čak sedmorica fudbalera koji bi mogli da debituju.

Petrović je pozvao debitante Milana Vilotića, Dušana Petronijevića, Branislava Jovanovića, Ranka Despotovića, Miljana Mrdakovića, Jovana Damjanovića i Branu Ilića, koga je pozvao prošli put, ali igrač Vojvodine nije debitovao za nacionalni tim.

"Lično puno očekujem od predstojeća dva duela, jer želim da se uverim u sposobnosti novih igrača. Nadam se da će većina iskoristiti šansu kao što su to pojedini igrači uradili u prijateljskim mečevima protiv Bugarske i Izraela", rekao Petrović.

"Očekuju nas dve kvalitetne provere protiv izuzetno jakih rivala, medjutim, moram da kažem da sam insistirao na kvalitetnim protivnicima, jer to je najbolji način da stvorimo pobednički tim, a kao što znate, pobede su nam potrebne u kvalifikacijama kako bi izborili plasman na Evropsko prvenstvo".

Selektor je objasnio da je imao nameru da pozove još neke igrače, ali da su oni bili sprečeni zbog povreda.

"Planirao sam da sa nama budu i Ninkov i Pejčinović, ali na žalost, oni su se se povredili, baš kao i Sulejmani, koji je zadobio poverdu na Ajaksovoj turneji u Americi. Golmana Brkića nema na špiku jer sam se već uverio u njegove kvalitete", rekao je Petrović uz konstataciju da u dogovoru sa igračima na put nije pozvao standardne prvotimce - Vidića, Ivanovića, Milijaša, Pantelića, Jorgačevića, kao ni povredjene Mrdju i Žigića.



Reprezentacija Srbije igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u petak, 3. juna od 13 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će protiv Australije igrati u utorak, 7. juna u 11.30 u Melburnu.

"Imamo informaciju da su oba stadiona rasprodata, što znači da ćemo igrati pred 70.000 ljudi što je jedinstvena prilika. Posebno smo srećni što ćemo prvi put igrati u Australiji gde naša reprerezentacija nikad nije bila, a ima mnogo navijača. Ja sam kao igrač tri puta bio u Australiji, a prošle godine sam kao selektor Kine takodje tamo gostovao i sa svakog od tih putovanja nosim prelepa iskustva", zakjlučio je Petrović.

Najbolji srpski fudbaleri pripreme za predstojeće mečeve počinju u ponedeljak u sportskom centru u Staroj Pazovi.

Na spisku selektora su 22 igrača:

Golmani: Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Damir Kahriman (Tavrija).
Odbrambeni igrači: Nenad Tomović (Leče), Milan Biševac (Valensijen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa), Slobodan Rajković (Vitese) i Milan Vilotić (Crvena zvezda).
Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac) i Branislav Jovanović (Rad).
Napadači: Ranko Despotović (Đirona), Miljan Mrdaković (Apolon) i Jovan Damjanović (Borac).

Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak, 30. maja u sportskom centru u Staroj Pazovi, a na put u Južnu Koreju kreću 1. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve