Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.05.2011.

20:21

Crno-beli: Nastavlja se dominacija

Partizan je osvojio četvrtu uzastopnu titulu, a trener “crno-belih” Aleksandar Stanojević drugu u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Crno-beli” su remijem sa Metalcem (1:1) osvojili 23. titulu, kolo pre kraja sezone u Jelen Superl igi.

Stanojević je posle meča čestitao igračima osvajanje ”duple krune“, a potom pohvalio i navijače.

“ Čestitam igračima, navijačima, jednostavno svima koji su dali veliki doprinos osvajanju duple krune. Kad je u pitanju susret sa Metalcem, on je praktično za nas bio završen kad smo stekli rezultatsku prednost. Bilo je to dovoljno, ispostavilo se na kraju, da ostanemo neporaženi. Biće vremena za detaljne analize ali još jednom moram da istaknem da je praktično od danas iza nas jedna izuzetno uspešna sezona”.

Odlazeći kapiten "crno-belih", Mladen Krstajić rekao je da je njegov tim zasluženo preskočio i poslednju prepreku na putu ka tituli.

"Zasluženo smo šampioni. Preskočili smo i poslednju prepreku i na najbolji način 'pečatirali' sjajnu sezonu. Imamo odličnu ekipu, sjajne navijače i svi smo jedna velika porodica", rekao je Krstajić, kome je ovo bio pretposlednji meč u Partizanu.

"Crno-belima" je ovo ujedno i četvrta dupla kruna u istoriji. Partizan je ušao u istoriji i kao jedini klub koji je u istoriji takmičarskog fudbala u Srbiji osvojio četiri uzastopne titule.

"Teško da će neko ponovo puta četiri puta uzastopno biti šampion, jedino mi da vežemo i petu titulu", rekao je Krstajić kroz osmeh.

Strelac za "crno-bele" bio je Stefan Babović, koji je rekao da se dominacija Partizana nastavlja.

"Nastavlja se dominacija! Dokazali smo da smo najbolji u zemlji. Cele sezone smo igrali dobro. Iako je bilo nekih padova, znali smo uvek da zbijemo redove i pobedili smo u svim važnijim utakmicama", rekao je Babović.

Reprezentativac Radosav Petrović osvojio je tri od poslednje četiri titule Partizana i rekao je da to uopšte nije bio lak proces.

"Nije bilo lako uraditi sve što smo uradili u poslednje četiri godine. Bili su potrebni vreme i dobra selekcija. Ponosni smo na sve rezutlate koje smo ostvarili, a jedan od razloga za to je i što smo pored igračkih imali i odlične ljudske kvalitete i dobru atmosferu u ekipi", rekao je Petrović.

Nenad Milovanović, šef stručnog štaba Metalca, nije imao ništa manje razloga za zadovoljstvo posle remija sa šampionom.

“Igrali smo pod velikim pritiskom posle svega što se dešavalo u proteklih nekoliko nedelja. Uvek smo gledali u svoje dvorište, tako je bilo i u duelu sa crno-belima. Na terenu smo delovali mirno i stabilno kada je to bilo najpotrebnije. Takođe čestitam i crno-belima duplu krunu. Apsolutno su je zaslužili, potvrdili da su bez premca u našem fudbalu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve