Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.05.2011.

18:03

Sedorf ostaje u Milanu

Holandski fudbalski veteran Klarens Sedorf produžio je ugovor sa Milanom na još godinu dana.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

35-godišnji igrač sredine terena tako se pridružio saigračima Filipu Inzagiju, Masimu Ambroziniju, Alesandru Nesti, Marku van Bomelu i Flaviju Romi, koji su ranije produžili ugovor sa "rosonerima".

"Nismo dugo pregovarali. Dogovorili smo se o svemu prošle sedmice, a sada nam je trebalo svega deset minuta da utanačimo detalje ugovora", rekao je Sedorf i dodao da mu je drago što je u timu ostali iskusni igrači.

Jedino je ekipu Milana napustio Andrea Pirlo, koji je potpisao za Juventus.

Sledeća godina biće Sedorfu deseta u redovima Milana, a tokom tog perioda on je u dresu "rosonera" osvojio Ligu šampiona, kao i dve titule u Seriji A.

Sedorf je sa tri različita kluba osvajao titulu u Ligi šampiona, ukupno četiri puta - sa Ajaksom 1995, Realom 1998. i Milanom 2003. i 2007. godine. Rođen u Surinamu, Sedorf je za holandsku reprezentaciju igrao 87 puta i postigao 11 golova. Igrao je Svetskom prvenstvu 1998. na kome je Holandija bila četvrta i na tri evropska prvenstva.

U dresu Milana Sedorf je na 396 utakmica postigao 58 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve