Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.05.2011.

16:29

Ko će naslediti Ančelotija?

Fudbalski klub Čelsi je otpustio trenera Karla Ančelotija, a Eurosport je objavio listu kandidata koji bi mogli da ga naslede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ančeloti je izjavio da bi voleo da ostane u Engleskoj i da ne bi imao ništa protiv da bude trener Vest Hema.

Engleski mediji ističu da bi u londonski klub mogao da se vrati Žoze Murinjo, ali kladionice su na listu stavile i druge trenere koji imaju više šansi da dođu na klupu londonskog kluba.

Marko van Basten (7/4)

Legendarni holandski napadač je bez angažmana od kad je napustio Ajaks 2009. nakon ispadanja iz Lige šampiona. Za razliku od drugih kandidara, on bi već sutra mogao da postane trener Čelsija.

Hari Rednap (7/2)

Jedini Englez na ovoj listi. Rednap je ove sezone sa Totenhemom poput Čelsija stigao do četvrtfinala Lige šampiona, što je bilo njihovo prvo učešće u najelitnijem evropskom takmičenju.

Gus Hidink (4/1)

Još jedan Holanđanin. On je na kratko bio trener Čelsija nakon otpuštanje Luisa Felipea Skolarija u februaru 2009. Posle toga je predvodio reprezentaciju Rusije, a zatim i Turske.

Andre Viljas Boaš (5/1)

"Novi Murinjo“, kako zovu trenera Porta, je sa samo 33 godione postao najmlađi trener koji je osvojio neko evropsko takmičenje. Pored osvajanja Lige Evrope, ove sezone je sa Portom osvojio domaće prvenstvo i Kup.

Žoze Murinjo (7/1)

Već je predvodio Čelsi od 2004, i njegovo ime se uvek pominjalo kada je dolazilo do smene trenera na Stamfod bridžu. Nakon Čelsija bio je trener Intera, a ove sezone Real Madrida, i sudeći po rezultatima sa "kraljevskim klubom“, verovatno naredne sezone neće biti na klupi Madriđana.

Masimiliano Alegri (8/1)

Alegri je odradio odličan posao ove sezone sa Milanom. Osvojili su Skudeto posle sedam godina i prekinuli petogodišnju dominaciju Intera, a u Ligi šampiona su stigli do osmine finala, gde ih je zaustavio Totenhem.

Pep Gvardiola (10/1)

Trerner koji će predvoditi Barselonu u finalu Lige šampiona 28. maja, nedavno je produžio sa katalonskim klubom do juna 2012. Do sada je osvojio tri domašća prvenstva, jednu Ligu šampiona i Kup kralja.

Frank Rajkrard (14/1)

Treći Holanđanin na ovoj listi koji je potencijalni naslednik Karla Ančelotija. Nakon osvajanja dve Lige šampiona sa Barselonom, Rajkard je radio u Turskoj u Galatasaraju, ali je otpušten posle 18 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve