Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.05.2011.

15:18

VB: Za Pepa, Žozea i Robsona

Trener Porta Andre Viljas Boas posvetio je osvajanje titule prvaka Lige Evrope kolegama Pepu Gvardioli, Žozeu Murinju i Bobiju Robsonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"To su tri meni veoma važne osobe. Gvardiolu sam video jednom u životu, ali on je za mene inspiracija. Murinju dugujem mnogo, kao i Robsonu koji je znao da me istrpi", rekao je trener Porta.

Boas je postao najmlađi trener u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji drugo po rangu evropsko takmičenje, a velike zasluge ima i za osvajanje nacionalnog šampionata, u kojem Porto nije pretrpeo nijedan poraz.

U poređenju sa timom koji je prošle godine vodio Žezualdo Fereira i koji se uglavnom oslanjao na kontranapade, Porto ove sezone igra slično timovima iz Lige šampiona, gde do izražaja dolazi kontrola lopte i presing, koji protivnika tera da pravi greške.

Iako se Viljas-Boašova strategija zasniva na napadačkoj igri, evidentan je Murinjov uticaj kada su odbrambeni zadaci u pitanju.

"Mnogi smatraju da sam Murinjova kopija, ali ja ne mislim tako. Možda moj stil igre pre podseća na Robsonov", ranije je izjavio Viljas Boas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve