Nova vest
Fudbal

Petak, 13.05.2011.

15:52

Vojvodina tuži igrače Partizana

Fudbalski klub Vojvodina tužiće sve igrače Partizana zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje zbog pesme uz koju su proslavili osvajanje Kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović kaže da su igrači Partizana vređali stanovnike Vojvodine pesmom “Pola Mađar – pola Ustaša”.

Nijedan medij do sada uopšte nije spomenuo skandaloznu informaciju da su fudbaleri Partizana, predvođeni Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama pevali pesmu “Pola Mađar, pola Ustaša”, vi ste prvi. Ne znam samo kome su to pevali? Novosađanima, Vojvođanima, kome? I naravno da niko to nije preneo, osim vas, jer izgleda da je svima normalno da Beograđani vređaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno”, rekao je Rabrenović u razgovoru za novosadski radio 021.

Generalni sekretar Vojvodine spornu pesmu karakteriše kao čist izraz mržnje i kaže da rukovodstvo kluba ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari isteraju na čistac. Prema njegovim rečima, trenutno su u planu konsultacije sa advokatskim timom, posle čega slede tužbe.

Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, videćemo posle razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti”, navodi generalni sekretar novosadskog kluba.



Rabrenović je potvrdio da fudbalski klub Vojvodina započinje kampanju protiv korupcije u srpskom fudbalu. Prema njegovim rečima, protest protiv neregularnosti u domaćem prvenstvu je započet još kada je Zajednica prvoligaša odlučila da zameni domaćinstvo utakmice Partizan – Sevojno. Posle te odluke, Vojvodina je odlučila da istupi iz Tajednice prvoligaša a većina klubova je stala na stranu Partizana. Rabrenović kaže da ima saznanja da su čelnici tih timova shvatili svoju grešku i nada se da će se uključiti u Vojvodininu kampanju “Dalje neće moći” protiv korupcije u srpskom fudbalu.

Predsednik crveno-belih Ratko Butorović je za radio 021 rekao da je bilo dovoljno mučno slušati navijače kako pevaju tu pesmu, da bi čin fudbalera Partizana koji su im se pridružili samo prelio ionako punu čašu.

Celu utakmicu smo slušali te odvratne stvari, pogotovo jer ne odgovaraju istini. Mi nismo Ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota”, rekao je Butorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve