Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.05.2011.

22:57

Ibra zakasnio, Palermo u finalu

Fudbaleri Milana neće imati šansu da ove sezone osvoje duplu krunu jer su u polufinalu Kupa eliminisani u dvomeču sa Palermom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sicilijanci su na pravi način iskoristili remi iz prvog duela sa “San Sira“ (2:2) i sa 2:1 na svom terenu eliminisali novog šampiona Italije.

Meč je odlučen u drugom poluvremenu golovima Miljacija i Bova u periodu od samo deset minuta. Konačan rezultat postavio je rezervista Ibrahimović u 90. minutu.

Palermo je poveo u 63. minutu kada je Đulio Miljacio iskoristio dodavanje Josipa Iličića. Deset minuta kasnije Mark van Bomel je napravio penal i zaradio isključenje, a siguran sa bele tačke bio je Ćezare Bovo.

Međutim, isti igrač je samo dva minuta kasnije takođe isključen zbog nesportskog ponašanja, pa su ekipe brojčano ponovo bile izjednačene.

Usledila je terenska inicijativa Milana i veliki pritisak na gok Sirigua, ali je golman Palerma samo jednom savladan, i to u samom finišu kada je Antonio Kasano proigrao Zlatana Ibrahimovića.

Šveđanin je u 65. minutu zamenio Klarensa Sedorfa, a i Kasano je bio rezerva, igrao je samo poslednjih deset minuta.

Drugi polufinalista biće poznar u sredu veče posle revanš meča Intera i Rome na “Đuzepe Meaci“. “Neroazuri“ imaju gol prednosti iz prvog meča pa im se ukazuje idealna šansa da osvoje bar trofej u Kupu.

Kup Italije, polufinale:
Palermo – Milan (prvi meč 2:2)
Miljacio 63, Bovo 73p – Ibrahimović 90
Inter – Roma (prvi meč 1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve