Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.05.2011.

10:33

FK CZ: Radujko i Dulić novi članovi

Na redovnoj sednici Veća klupskog saveta FK Crvena zvezda koja je održana u sredu, izabrana su dva nova člana - Branko Radujko i Dr Oliver Dulić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Radujko je generalni direktor kompanije Telekom, dok je Dulić ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva u Vladi Republike Srbije.

Izborom novih članova Veća klupskog saveta FK Crvena zvezda popunjen je njegov sastav, koji čini devet članova.

Članovi Veća klupskog saveta su, pored Kirila Kravčenka, zamenika generalnog direktora "Gazprom njefta" za upravljanje inostranim aktivama, generalnog direktora NIS a.d., i Aleksandar Dibalj, zamenik generalnog direktora "Gazpromnjefta" za korporativne komunikacije, Juri Masijanski, zamenik generalnog direktora NIS-a, prof. Dr Petar Škundrić, specijalni savetnik premijera Vlade Srbije za energetiku, vladika Zahumsko – hercegovački Grigorije, Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, dr Oliver Dulić, ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva i Branko Radujko, generalni direktor kompanije Telekom a.d.

Na sednici su takođe razmatrani sportski i poslovni rezultati kluba u ovoj sezoni, kao i njegovi strateški planovi razvoja, koji su razrađeni na osnovu analize finansijskog stanja kluba, koju je sprovela kompanije Deloitte kao i preporuka za njegovo poboljšanje od strane te kompanije. Tokom sednice rukovodiocima kluba "Crvena zvezda" sugerisano je da se do kraja maja 2011. godine razradi biznis-plan za period do 2016. godine, gde bi bili uzeti u obzir podaci i preporuke od strane kompanije Deloitte.

"Sponzorska podrška koju ‘Gazprom njeft’ pruža fudbalskom klubu "Crvena zvezda" je najveći, ali ne i jedini projekat te vrste koju kompanija realizuje u Srbiji. Konkretno, preko NIS-a podržavamo timove koji se takmiče i u drugim sportovima, kao što su košarka i vaterpolo i drugima. Povodom trenutne situacije u FK "Crvena zvezda", ne možemo odmah očekivati trenutne pozitivne promene. Zahvaljujući našem zajedničkom radu, klub je počeo da prevazilazi krizni period, i za dovođenje kluba na konkurentni evropski nivo biće potrebno ulaganje ne samo mnogo truda od strane menadžmenta i igrača kluba, već i određeno vreme. Planiramo da prvi pozitivni efekti biti vidljivi već tokom sledeće sezone. Crvena zvezda nije samo sportski klub, već i društveni fenomen u životu Srbije, i upravo zato je u klubu oformljen novi organ – Veće klupskog saveta, u čijem sastavu su predstavnici velikih sponzora, države i društva, koji nisu ravnodušni prema klubu", izjavio je Aleksandar Dibalj, zamenik generalnog direktora "Gazprom njefta" i član Veća klupskog saveta.

"Smаtrаm dа je pozitivno iskustvo iz nekoliko sportskih subjekаtа, gde dve nаjveće kompаnije Srbije – držаvnа "Telekom Srbije" i zаjedničko srpsko-rusko preduzeće NIS – uspešno sаrаđuju kаo sponzori, primenljivo i nа Mаrаkаni. Uveren sаm dа ćemo nа ovom primeru, nаjvećeg i nаjuspešnijeg fudbаlskog kolektivа, imаti i nаjbolje rezultаte kаo sponzori”, izjаvio je generаlni direktor "Telekomа Srbije" Brаnko Rаdujko, člаn Većа klupskog sаvetа FK "Crvenа Zvezdа".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve