Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.04.2011.

23:24

Murinjo iznervirao Gvardiolu

Trener Real Madrida Žoze Murinjo uspeo je da iznervira još jednog rivala i skrene pažnju sa svog tima uoči bitnog meča.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Murinjo je svojojm izjavom isprovocirao trenera Barselone, dan uoči velikog obračuna u Ligi šampiona, trećeg od ukupno četiri susreta, koliko dva tima igraju u svega 18 dana.

Gvardiola je izrekao niz uvreda na račun kolege Murinja, koji smatra da je trener Barselone "otišao predaleko" i "uvredio sve Portugalce" kada je komentarisao mogući izbor sudije Pedra Proense za meč u Madridu u polufinalu LŠ.

"On je ****** šef, ****** gazda i ja ne mogu da se takmičim s njim u bilo čemu", kazao je Gvardiola.

Kako prenose mediji, španski trener je izjavu "začinio" nizom psovki na račun Murinja, ali i bujicom besnih opaski.

"Van terena me je već pobedio i zbog toga mu dajem specijalnu nagradu Lige šampiona "za van terena". Nadam se da će je odneti kući i uživati u njoj. Samo neka nastavi da se druži sa Florentinom, njegovom centralističkom gardom (madridski mediji) i neka ga slobodno nazivaju "Albert" (Ajnštajn). Znam ga, kao što i on mene zna. Radili smo zajedno četiri godine i ne pada mi na pamet da se pravdam zbog sopstvenih reči. Samo želim da čestitam Madridu na pobedi u Kupu Kralja", rekao je Gvardiola, između ostalog.



Dvojica stručnjaka su prethodno sarađivali, i to 90ih godina u Barseloni, kada je Murinjo bio pomoćni trener, a Gvardiola igrač.

U poslednjem "verbalnom izletu", kao odgovor na Gvardiolin bes, Murinjo je rekao da je "Pep" poseban, pošto "spada u posebnu kategoriju trenera, onih koji se žale kada sudija donese ispravnu odluku", aludirajući na ispravno poništen gol Pedra u finalu Kupa Kralja.

Gvardiola je ranije izjavio da bi Murinjo bio najsrećniji ako čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) odrede njegovog zemljaka Pedra Proensu da sudi prvi polufinalni duel.

UEFA je, međutim, ulogu arbitra za utakmicu u sredu dodelila Volfgangu Štarku iz Nemačke.

Prvi polufinalni susret Reala i Barselone igra se u sredu od 20:45 na "Santjago Bernabeu". Najavu meča možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve