Nova vest
Fudbal

Subota, 23.04.2011.

18:26

Partizan pobedio, titula na vidiku

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 u 140. derbiju i poslednjoj utakmici 24. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovom pobedom ’crno-beli’ su se znatno približili osvajanju četvrte uzastopne titule pošto sada imaju tri boda više od ’večitog rivala’ šest kola pre kraja.

Jedini gol na utakmici postigao je reprezentativac Gane Prins Tejgo u 62. minutu.

’Večiti rivali’ odigrali su veoma kvalitetno prvo, i znatno slabije drugo poluvreme. Zvezda je u prvom delu za nijansu bila bolja, ali je u nastavku potpuno pala, pa je Partizan na kraju sasvim zasluženo pobedio.

Pored toga što nisu imali podršku svojih navijača, veliki hendikep za Zvezdu bila je i povreda verovatno najboljeg igrača ekipe Brazilca Evandra koji je zamenjen već sredinom prvog poluvremena. Iz istog razloga zamenjen je i Saša Ilić na drugoj strani, ali se to nije osetilo u igri ’crno-belih’.

Zvezda je počela ofanzivnije duel na stadionu u Humskoj, a već u drugom minutu veoma lako je mogla da dođe do prednosti. Posle centaršuta sa leve strane Krstajić je zahvatio loptu i pogodio prečku Stojkovićevog gola. Zvezda je novu opasnu akciju imala u osmom minutu, ali je napad prekinut zbog ofsajda Kaluđerovića koji nije postojao jer je Miljković zaostao.

U narednih nekoliko minuta ’crno-beli’ su se oslobodili pritiska gostiju i imali su dva solidna pokušaja iz prekida.

U 17. minutu Zvezda je imala novu dobru akciju. Ninkov je veoma dobro centrirao sa desne strane, Evandro je glavom zahvatio loptu, ali je bio daleko od gola pa je Stojković lako intervenisao.

Prvu šansu Partizan je imao u 21. minutu. Babović je odlično grudima spustio loptu za Tejga, reprezentativac Gane je prihvatio loptu i šutirao, ali za malo preko gola.

U 26. i 27. minutu oba trenera napravila su prve izmene. Umesto Saše Ilića za Partizan je zaigrao Nemanja Tomić, dok je Prosinečki na drugoj strani umesto Evandra ubacio Aleksandra Jevtića. Obe izmene izvršene su zbog povreda.

Dva minuta nakon toga Zvezda je imala novu veoma dobru priliku. Borha je iz teške pozicije sa desne strane odlično centrirao na drugu stativu, Jevtić je bio sam pošto se Miljković okliznuo, ali je šutirao preko gola.

Zvezda je i u 32. minutu imala još jednu priliku. Mikić se odlično ubacio po levoj strani, dobro je centrirao, ali Javtić i Kaluđerović nisu uspeli da zahvate loptu.

Uzvratio je Partizan u 35. minutu. Lazevski i Iliev dobro su kombinovali po levoj strani, Lazevski je uputio pvratnu loptu u kazneni prostor za Babovića, ali je ovaj šutirao slabo pored gola iz dobre pozicije. Minut kasnije Ilijev je sjajnom varkom izbacio Tošića i centrirao, ali je Tejgo za malo zakasnio.

Veliku priliku Zvezda je imala u 42. minutu. Darko Lazović odlično proigrao Kaluđertovića, napadač 'crveno-belih' je izašao sam ispred Stojkovića, ali je golman Partizana bio uspešniji.

Na drugoj strani, u 44. minutu Partizan je imao verovatno i najbolju priliku u prvom delu. Posle centaršuta sa leve strane Tejgo je bio sam na tri emtra od gola, ali je njegov udarac glavom Bajković sjajno odbranio. Minut ranije golman Crvene zvezde je umalo posle svoje greške mogao da primi gol.

Već na startu drugog dela Robert Prosinečki napravio je i drugu izmenu. Mladog Uroša Ćosića zamenio je Li Adi. Drugo poluvreme počelo je znatno slabijem ritmu, pa u prvih desetak minuta nije bilo prilika.

Takva situacija mnogo više je odgovarala Partizanu koji je u 62. minutu poveo. Tomić je centrirao sa leve strane, Babović je loše zahvatio loptu koja je ipak došla do Tejga, a reprezentativac Gane je iz okreta šutirao jako i savladao Bajkovića.

Nakon primljenog gola Zvezda je pokušala da napadne, ali je bilo očigledno da je povreda Evandra veliki hendikap za tim Roberta Prosinečkog. Zvezdin trener napravio je i treću izmenu, umesto Kadua je zaigrao Koroman, a nešto kasnije sa dve izmene uzvratio je i stanojević. Marko Jovanović i Radosav Petrović zamenili su Lazevskog i Ilieva.

Do kraja utakmice Partizan se opredelio za kontre i polukontre, a Zvezda u kompletnom drugom poluvremenu nije napravila nijednu ozbiljniju priliku pa je popeda na kraju sasvim zasluženo pripala 'crno-belima'.

Partizan: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Kamara, Smiljanić, Babović, Ilić, Iliev, Tejgo.
Crvena zvezda: Bajković, Ninkov, Tošić, Ćosić, Mikić, Isah, Lazović, Kadu, Evandro, Borha, Kaluđerović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

549 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve