Nova vest
Fudbal

Petak, 22.04.2011.

13:29

Derbi: Partizan – C. Zvezda (18.30)

Na Veliku subotu, od 18.30h, igra se 140. “večiti” derbi. Duel Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj 1 mogao bi da odluči šampiona JSL.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najveći rivali su izjednačeni na tabeli sa po 59 bodova, ali Partizan ima mnogo bolju gol razliku (+42, CZ + 32), a dobio je i prvi ligaški derbi sezone na “Marakani” (1:0).

Zvezda je trenutno u boljoj formi, a u Kupu je prekinula trogodišnju dominaciju rivala u međusobnim duelima. Ipak, u prvenstvu, Parizan je neporažen već sedam derbija, a poslednja četiri je dobio.

Glavni sudija 140. fudbalskog derbija biće Slobodan Veselinović iz Valjeva. Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da treći put ove sezone ukaže poverenje mladom arbitru koji je sudio nedavni revanš polufinala Kupa na "Marakani" (1:0 za Crvenu zvezdu), kao i meč koji je odigran jesenas, takođe na našem najvećem stadionu (1:0 za Partizan). Veselinovićevi pomoćnici biće Milovan Ristić iz Beograda i Saša Živković iz Petrovaradina.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da će njegov tim u predstojećem derbiju igrati ofanzivno i ići na pobedu. Njegov rival iz Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je da bi poraz značio gubitak titule za njegov tim u prvenstvu Srbije. I najsikusniji igrač "crveno-belih" Ognjen Koroman uveren je da će pobeda jednog tima u derbiju rešiti pitanje titule.

I vezni igrač Partizana, Milan "Lola" Smiljanić smatra da će derbi i te kako odlučiti ko će biti šampion države. Očekuje pobedu Partizana jer veruje da je loš period igre prošao i da bi "crno-beli" pravo lice mogli da pokažu upravo u subotu.



Stefan Babović ne veruje da bi jedna utakmica mogla da odlučuje o tome, ali da će ekipa koja ostvari povoljniji rezultat svakako biti u psihološkoj prednosti.



Defanzivac Crvene zvezde Duško Tošić uveren je da se prvenstveni susret večitih rivala neće mnogo razlikovati od prethodna dva meča, koje su crveno i crno-beli odigrali u Kupu. Tošić žali što Zvezda na Stadionu Partizana neće imati podršku najvatrenijih navijača , ali poručuje da je to hendikep sa kojim će ekipa morati da se izbori.



Mladi “vezista” 'crveno-belih' Darko Lazović smatra da Partizan u subotu na svom stadionu ponovo neće imati rešenje za Zvezdinu prepoznatljivu igru kratkih pasova. Lazović napominje da igre iz proteklog perioda daju ekipi pravo da se nada pobedi u večitom derbiju što bi, kako kaže, najverovatnije značilo da je Zvezda nadomak titule.



Evo šta o instituciji derbija misle bivši asovi Partizana i Crvene zvezde Momčilo Vukotić i Žarko Đurović:



Bilans svih mečeva od 1945. godine ne daje mnogo razloga za optimizam “crno-belima”, ali zato u poslednje tri sezone (od aprila 2008. godine) predstavlja pravu ”noćnu moru“ za Crvenu zvezdu. U ovom periodu beogradski rivali su odigrali 10 utakmica (7 prvenstvenih i 3 kup), a Partizan ima dominantan bilans od sedam pobeda, dva remija i jedan poraz. Poslednja četiri zvanična prvenstvena susreta dva kluba donela su sve četiri pobede Partizana – po dve na oba stadiona.

Meč 24. kola Jelen Superlige između Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu na stadionu Partizana u Humskoj 1 sa početkom u 18.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve