Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.04.2011.

11:16

Gasprom daje šest miliona Zvezdi?

Poseta ruskog premijera Vladimira Putina Crvenoj zvezdi imala je specifičnu težinu za klub iz Ljutice Bogdana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na "Marakani“ i te kako imaju razloga za zadovoljstvo zbog činjenice da je premijer Rusije bio na najvećem srpskom stadionu , jer će to u mnogome promeniti blisku budućnost kluba.

Kako saznaje „Sport“, posle Putinove posete, pokrenuta je priča o revidiranju sponzorskog ugovora ruskog privrednog giganta sa Crvenom zvezdom.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da se čelnici Gasproma i Crvene zvezde dogovore o novim detaljima ugovora. Tako bi do kraja meseca trebalo da se zaključi da Zvezdi umesto 2,7 miliona, pripadne oko 6 miliona evra godišnje.

Pojedini izvori tvrde da bi težina ugovora mogla da dobaci do astronomskih osam miliona, što u ovom trenutku nije realno i uvelikoj meri će zavisiti od rezultata na terenu.

Prema novom ugovoru, namena sredstava neće biti izmenjena pa će i dalje dobar deo novca da se odvaja za potrebe omladinske škole, čak 23 odsto. Dužina ugovora se neće menjati i trajaće pet godina.

Novac će predstavaljati značajnu injekciju u pripremi letnjeg prelaznog roka, gde su Zvezdine ambicije znatno veće nego ranije, jer je u planu da se posle dugog niza godina, na evropskoj sceni ostavi značajan trag.

Činjenica da će sredstva od Gasproma da pokriti veliki deo budžeta kluba iz Ljutice Bogdana, mogla bi da utiče i na upravljačku strukturu. Predstavnici Gasproma za sada imaju mesta u Veću klupskog saveta, koji ima ingerencije da potpuno kontroliše tokove novca u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve