Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2011.

23:55

Real (Ronaldo) - Barsa (Mesi) 1:1

Fudbaleri Real Madrida i Barselone odigrali su u 32. kolu španske Primere nerešeno, 1:1, pa Barsa i dalje ima osam bodova više od Madrđana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oba gola postignuta su iz penala. Povela je Barselona u 53. golom Mesija, a izjednačio je Kristijano Ronaldo osam minuta pre kraja.

Real je poslednjih 40-ak minuta utakmice igrao sa deset igrača pošto je Raul Albiol isključen zbog prekršaja nad Davidom Viljom kada je i napravljen penal koji je kasnije iskoristio Mesi. Ronaldo je u gol pretvorio faul Alveša nad Marselom.

Mesi je postigao prvi gol u karijeri protiv ekipe koju sa klupe predvodi Žoze Murinjo. Iako je skoro celo drugo poluvreme imala igrača više, Barsa je jedva izbegla poraz i revanš od najvećeg rivala.

Posle dobrih ali propuštenih prilika Vilje i Mesija, u samoj završnici Emanuel Adebajor je odlično proigrao Samija Kediru, ali Nemac je uspeo samo da pogodi golmana Viktora Valdesa.

Real je ovim remijem ipak prekinuo dominaciju Barselone, pošto su Katalonci dobili prethodnih pet 'El Klasika'. Strelci golova na "Bernabeu", dva trenutno najbolja fudbalera sveta stigli su do 90. pogotkau sezoni. Mesi je bio strelac 49, a Ronaldo 41 put.

U sledećih 15-ak dana igraće se još tri "El Klasika". Prvi već u sredu u Valensiji kada je na programu finale Kupa Kralja, a potom slede polufinalni dueli u Ligi šampiona, 26. aprila i 3. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve