Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2011.

13:48

JSL: Mikić probio 'bunker' Metalca

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac u Kragujevcu sa 1:0, u prvoj utakmici 22. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na utakmici postigao je Nikola Mikić osam minuta pre kraja meča.

Ovim trijumfom Zvezda je zadržala stoprocentan učinak u prolećnom delu sezone i sada ima isti broj bodova kao i prvoplasirani Partizan koji od 19.30h u derbiju kola dočekuje Vojvodinu. Preostali mečevi počinju u 16 časova.

Četvrtoplasirani Rad gostuje Inđiji, subotički Spartak igra lokalni derbi sa Hajdukom u Kuli, dok Sloboda Point Sevojno igra protiv Smedereva. OFK Beograd na svom terenu igra sa Borcem, BSK Borča gostuje Javoru u Ivanjici, dok će Čukarički za prvim trijumfom u sezoni nastaviti da traga protiv Jagodine.

Crvena zvezda je u meč ušla veoma ofanzivno i već u treće minutu je imala priliku. Posle prekida Evandro je dobacio loptu do Borhe, koji je centrirao Kaluđeroviću, koji je glavom zahvatio loptu, ali je ona otišla pored gola, ali je pre toga zakačila golmana Metalca. Posle kornera Tošić je bio u prilici, ali je i on bio neprecizan.

Posle nekoliko minuta i domaćini su došli do prilike posle centaršuta Nenadića, ali Mikić nije dobro reagovao, a potom i Gojak. Vrlo brzo usledio je novi napad Zvezde preko Ninkova, koji je završio kornerom, koji crveno-beli nisu uspeli da iskoriste. Izabranici Roberta Prosinečkog su nastavili sa napadima, pa je u 15. minutu Evandro asistirao Jevtiću, ali ni on nije uspeo da proturi loptu u mrežu domaćina. Nekoliko minuta kasnije i Borha je propustio šansu pošto je bio na oko sedam metara od gola posle centaršuta Tošića.

U narednim minutima Zvezda je imala nekoliko prilika. Prvo je Jevtić šutirao sa oko 20 metara, da bi u 26. minutu Borhasa samo tri metra od gola pokušao da nadmudri Bogunovića, koji je ponovo bio siguran na golu Metalca. Samo tri minuta kasnije i Evandro je pokušao, ali bez uspeha, kao i u 36. minutu posle centaršuta Tošića, kada je lopta otišla tik uz stativu. Najbolju priliku Zvezda je možda imala samo minut pre kraja prvog poluvremena, kada je posle slobodnog udarca Kadua lopta pogodila stativu, a posle se odbila, ali Jevtić nije ponovo uspeo da savlada Bogdanovića.

Već u prvom minutu nastavka gosti su burno reagovali posle odluke sudije da ne dosudi jedanaesterac posle igranja rukom jednog igrača Metalca.

I u drugom poluvremenu viđena je totalna ofanziva Zvezde, a domaćin je prvi udarac ka golu Beograđana uputio tek u 54. minutu i to dovoljno govori o nadmoći gostiju. Dva minuta kasnije pokušao je i Vilotić glavom, a prvu izmenu Prosinečki je izvršio u 63. minutu – umesto Jevtića ušao je Koroman.

Dva minuta kasnije posle minujature Koromana i odličnog dodavanja Mikića u veoma dobroj prilici našao se Kaluđerović, ali je izblokiran.

Usledila je nova promena u Zvezdi. Kadua je zamenio Lazović, a mladi Čačanin je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman Metalca bio uspešniji. Šest minuta kasnije domaćin je ponovo imao sreće. Ponovo je Borha promašio, ovoga puta posle centaršuta Kaluđerovića.

Međutim, napadi Zvezde isplatili sus e u 82. minutu. Koroman je posle kornera proigrao Evandra u šesnaestercu, Brazilac je odlično prebacio loptu na peterac gde je Mikić glavom spustio ispod golmana Metalca za 1:0 i velčiku radost navijača Zvezde.

Do kraja meča gosti su zadovoljni vođstvom spustili tempo i do kraja bez većih problema došli do nove pobede.



Metalac: Bogunović, Pavlović, Nenadić, Bajić, Otašević, Gojak (od 79, Stanojlović), Krnjinac (od 75. Lukić), Svojić, Simović, Pavlović (od 63. Adamović), Betoligar.
Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Vilotić, Tošić, Mikić, Isah, Kadu (od 70. Lazović), Evandro, Jevtić (od 63. Koroman), Borha (od 89. Mijailović), Kaluđerović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve