Nova vest
Fudbal

Petak, 15.04.2011.

20:05

"Hidink ne sme da trenira klub"

Fudbalski savez Turske saopštio je da neće dozvoliti selektoru reprezentacije Gusu Hidinku da u isto vreme predvodi i neki klub.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Hidink je tokom 2009. godine, dok je bio selektor Rusije, na kratko preuzeo Čelsi, ali FS Turske neće dozvoliti da se taj slučaj ponovi.

"Prošle nedelje smo odbili pregovore sa Ajaksom, pošto se ugovorom Hidinku zabranjuje da radi u nekom klubu dok je selektor reprezentacije Turske", rekao je portparol turskog saveza Turker Tozar britanskim medijima.

Prethodnih dana mediji su spekulisali da bi Hidink mogao da zameni Karla Ančelotija na klupi Čelsija.

"U ugovoru postoji posebna klauzula i naš predsednik Mahmut Ozenger nema nameru da je menja. Shvatamo da ljudi kao (vlasnik Čelsija) Roman Abramovič žele trenera, ali ako nam stigne ponuda – odbićemo je", rekao je Tozar.

"Gus Hidink je čovek koji uvek ispuni dogovor, a rekao nam je i da bi posao u Turskoj mogao da bude njegov poslednji trenerski posao. Želeli bismo da nas odvede u finale Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu", dodao je on.

Reprezentacija Turske trenutno zauzima treće mesto u kvalifikacionoj Grupi A za Evropsko prvenstvo 2012. godine sa devet bodova iz pet utakmica. Nemačka je prva sa svih pet pobeda, dok Belgija ima 10 bodova iz šest utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve