Nova vest
Fudbal

Petak, 15.04.2011.

13:36

JSL: Lider traži igru u derbiju

Derbi 22. kola Jelen Superlige igra se u Humskoj u subotu od 19.30h kada se sastaju prva i treća ekipa lige, Partizan i Vojvodina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šampion se već nekoliko kola muči protiv rivala, teško dolazi do pobeda ali je i dalje ispred glavnih konkurenata.

Sada dočekuje Vojvodinu, jedinu ekipu koja ga je svladala u šampionatu ove sezone i koja je uz Zvezdu jedina ostvarila svih šest trijumfa ovog proleća.

“Crno-bele“ za nedelju dana očekuje “večiti“ derbi pa moraju da pobede ukoliko žele da imaju prednost ispred Zvezde.

“Očekujem tesnu utakmicu, ali najbitnije je da smo svi zdravi i spremni. Očekujemo sa velikim motivom ovaj duel i nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do nove pobede i nastaviti tamo gde smo stali“, rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

U Humsku dolazi tim koji je šest puta pobedio rivale u 2011. godini i u stopu prati “večite“ rivale, jedini tim koji nije prepustio bodove “crno-belima“.

 

“Želimo da prekinemo niz Vojvodine ali se ne opterećujemo time. Fookusirani na sebe i našu igru. Na ovaj meč ne gledamo kao na revanš za prethodni. Mi smo Partizan i zbog toga moramo da pobedimo jedine koji su nas porazili“, istakao je Stanojević.

Još od utakmice sa OFK Beogradom jasno je da Partizan nema igru iz završnice jesenjeg dela sezone. Pobede su dolazile, osim s gostovanja Radu, ali uz dosta muke.

“Moram nešto da menjamo, očigledno je da nismo došli do potrebne konstante. Što se tiče rokada i novih varijanti vidićemo pre meča. Čak ni igrači neće znati ko će igrati do poslednjeg trenutka“, najavio je trener “crno-belih“ koji je najavio da će Stefan Savić biti u timu koji želi da mu pomogne da se što pre vrati u ritam.

Vojvodina odlično igra ovaj deo šampionata, ali bi u Humskoj mogla da bude oslabljena izostankom Abubakara Oumarua i Slobodana Medojevića.

“Pratim rivala, situacija je specifična. Ali razmišljamo samo o svojoj igir. Ako bude onaj pravi Partizan, protivnik se ništa neće pitati. Spremni smo na sve, na pritisak u sredini, i da idu na kontre i visokim loptama. Ali bitan je naš sistem, ne oni. Videćemo kako će biti“, rekao je mladi stručnjak.

Partizan ima šansu da ispiše istoriju i postane prvi tim koji je osvoji četiri uzastopne titule nacionalnog šampiona, uključujući i nekadašnju Prvu ligu SFRJ.

“Ni duel sa Vojvodinom, ni predstojeći derbi neće rešiti prvenstvo. Verujem u regularnost, nema predaje do zadnjeg minuta što smo pokazali u meču sa Spartakom. Neki žele da nas svrgnu, to je normalno i to je još veći motiv da ostanemo na vrhu“, zaključio je Stanojević.

Partizan i Vojvodina su do sada odigrali 134 prvanstvena duela, “crno-beli“ imaju 72 pobede, Vojvodina 30, dok su 32 meča završena bez pobednika uz gol razliku 244:151 za Partizan. Što se tiče duela u Beogradu, u 65 dosadašnjih domaćin je 42 puta slavio, gosti 12, uz 11 remija i gol razliku 142:69 za “crno-bele“.

U poslednjem duelu, koji je odigran početkom oktobra u Novom Sadu, Vojvodina je bila daleko bolja od šampiona i slavila sa 2:0 golovima Marija Đurovskog i Georgija Merebašvilija. Ovaj duel obeležila je velika napetost i sukobi igrača na terenu. Gruzijac je isključen šest minuta pre kraja, dok je Partizan ostao bez Tomića u 66. i Smiljanića u 90.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve