Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.03.2011.

17:34

Spursi za istoriju, Šalke za sezonu

U sredu se igraju druga dva revanš meča osmine finala Lige šampiona. Totenhem brani minimalac iz Milana, a Šalke gol iz Valensije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Spursi“ su naparavili veliki posao na “San Siru“, slavili sa 1:0, ali gol prednosti ne znači ništa u duelu sa drugim najtrofejnijim timom iz takmičenja.

Valensija je bila veliki favorit uoči prvog meča sa Šalkeom, ali su Nemci imali svoga aduta Raula. Sada Feliks Magat ima šansu da spasi sezonu i smiri nezadovoljne navijače.

Totenhem u revanš ulazi posle sjajnog meča i remija u Vulverhemptonu 3:3, dok je Milan tokom vikenda dobio veliki derbi protiv Juventusa u Torinu 1:0.

Šalke je minimalnim rezultatom poražen u Štutgartu, dok je Valensija uz mnogo muke osvojila tri boda protiv Maljorke.

Totenhem – Milan, prvi meč 1:0

Fudbaleri Totenhema dočekuju Milan u najvećem ispitu u istoriji ovog tima. Ekipa Harija Rednapa polako gubi trku u Premijer ligi za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone, pa im predstojećih 90. minuta predstavljaju vrhunac sezone.

U prvoj utakmici koja je odigrana pre dve nedelje u Milanu, Totenhem je pobedio sa 1:0, iako je igrao bez prve zvezde tima Gareta Bejla.

"Ekipi kao što je Milan, koja ima Zlatana Ibrahimovića i Robinja, ne bi trebalo da bude teško da stigne zaostatak od jednog gola. Ipak, i oni moraju da razmišljaju o nama", kazao je Bejl engleskim medijima.

Novom duelu protiv jedne od najtrofejnijih evropskih ekipa raduje se i Luka Modrić, "plejmejker" Totenhema.

"Samopouzdanje nam je na visokom nivou, a to smo pokazali i u prvom meču protiv velikog Milana. Niša još nije gotovo, ne smemo da potcenimo roso-nere. Čeka nas još jedna velika utakmica pred našim sjajnim navijačima", rekao je Modrić.

"Rosoneri" sjajno igraju ove sezone u Seriji A, lideri su prvenstva ispred gradskog rivala i branioca titule Intera kojem "beže" pet bodova. Međutim, poraz od Totenhema u prvom meču bacio je senku na sve dosadašnje rezultate, a navijači uvek očekuju maksimalan uspeh u Evropi.

Trener Milana Masimilijano Alegri potrudio se da malo "podgreje" atmosferu uoči duela na “Vajt Hart Lejnu“.

"Uprkos tome što Totenhem neguje jedan od najlepših stilova igre, stoji činjenica da oni, ipak, nisu u samom vrhu evropskog fudbala", kazao je Alegri.

Fudbaler Milana Matje Flamini rekao je da rezultat iz prvog meča nije realno odslikao stanje na terenu.

"Izgubili smo sa 1:0, ali nismo zaslužili da teren napustimo pognutih glava. Idemo da se borimo za mesto u četvrtfinalu i ubedjen sam da možemo dalje", zaključio je Flamini koji je pre Milana bio član velikog Totenhemovog rivala Arsenala.

Šalke 04 – Valensija, prvi meč 1:1

Šalke je izborio veliki remi u Valensiji pre tri nedelje, a rezultat je time veći jer je izboren golom u gostima. Trener Šalkea Feliks Magat rekao je pred revanš da je njegov tim u dobroj, ali opasnoj poziciji za drugu utakmicu u šesnaestini finala Lige šampiona.

"U dobroj smo poziciji, ali i opasnoj. Na papiru, 1:1 deluje mnogo bolje nego što jeste. Ako pokušavate da čuvate 0:0, automatski ste pod pritiskom. Moramo sami da uradimo nešto da povedemo", rekao je Magat.

Za taj posao se svi uzdaju u Raula Gonsalesa, nekadašnjeg centarfora Real Madrida, najboljeg strelca u istoriji takmičenja koji je postigao jedini gol za Nemce na “Mestalji”.



"Revanš će biti stvarno komplikovan. Imamo malu prednost zbog 1:1 u gostima, ali Valensija je jako opasna u gostima. Imaju brze napadače i brzi su u kontranapadima", rekao je Raul, strelac tri gola za Šalke u Ligi šampiona.

Raulu je ovo prva sezona u Bundesligi, pošto je svoju kompletnu prethodnu karijeru proveo u Real Madridu. Njegov saigrač iz napada Klas-Jan Huntelar nije bio toliko plodan do sada, a mogao bi da propusti i sutrašnji duel zbog povrede kolena. Šalke će igrati i bez suspendovanog veznog igrača Lukasa Šmica.

Šalke više od pet decenija nije osvojio titulu u Nemačkoj, iako je prošle sezone, Magatove prve na čelu, bio vicešampion. Trener je, međutim, promenio ekipu, otpustivši mnoge veterane i dovevši nove igrače, koji se još nisu uklopili.

Raul je, međutim, ispunio sva očekivanja.

"Od početka sam se osećao uklopljeno i prihvaćeno. Nedostaje nam stabilnost u igri tokom cele sezone. Ekipa još traži pravu hemiju i fali nam samopouzdanja", rekao je Raul.

Valensija ove sezone nije izgubila na gostovanju u Ligi šampiona, a u prvenstvu Španije je pobedila u devet od poslednjih 12 utakmica.

"Ako hoćemo da izbacimo Šalke, moraćemo da popravimo neke vidove naše igre iz poslednje dve utakmice, protiv Bilbaa i Majorke. Te pobede ne kriju naše mane, i svesni smo da nam Šalke neće praštati greške", rekao je trener Valensije Unai Emeri.

U tim Valensije vratio se prvi strelac, Aric Aduriz, koji je pauzirao zbog istegnuća članka.

Mečevi Totenhem – Milan i Valensija – Šalke igraju se na “Vajt Hart Lejnu” i “Šalke areni” u sredu veče u standardnom terminu Lige šampiona od 20.45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve