Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.02.2011.

21:23

"Grobari" i "Delije" se ujedinili?

Partizan i Crvena zvezda su najveći sportski rivali u Srbiji, njihovi navijači se doslovno mrze, ali su odlučili da se ujedine u borbi protiv vlasti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prema navodima pojedinih medija, navijači ova dva kluba potpisali su sporazum o zajedničkom delovanju.

I dok se vrh države po tom pitanju ne oglašava, u upravi Partizana kažu da će i tim povodom razgovarati sa svojim navijačima.

Ono što je bilo do skoro nemoguća misija danas je realnost. Od svog postojanja navijači Partizana i Zvezde nikada nisu bili ujedinjeni, čak ni po pitanju srpske reprezentacije.

Ujedinila ih je, kako kažu, nepravda, odnosno sudske kazne za navijače povodom ubistva Brisa Tatona i pokušaja ubustva policajca Nebojše Trajkovića.

Na utakmici protiv Borca u nedelju navijači Zvezde su istakli veliki transparent podrške navijačima Partizana, a ceo grad je išaran grafitima obostrane podrške navijača.

Iako tih grafita ima na samo nekoliko stotina metara od kabineta ministra policije, sam ministar Ivica Dačić kaže da nema bojazni o ujedinjenu navijača.

U Beograd dolazi i prvi čovek UEFA-e Mišel Platini koji će sa najvišim državnim vrhom razgovarati o borbi protiv huligana, a kako saznajemo nije isključeno da će pored Đenove, slučaja Bris Taton, Platini spomenuti i slučaj udruživanja navijača.

Dačić kaže da ne zna da li će se Platini sa njim sastati. Generalni sekretar FK Partizan Darko Grubor kaže da uprava "crno-belih" nije učestvovala niti je bila pitana povodom sporazuma navijača. On smatra da klubovi, ali pre svih država mora prvenstveno da utiče na svest navijača ukoliko želi da spreči nasilje na sportskim objektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve