Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.02.2011.

15:05

Evandro i Borha srušili bedem Borca

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Borac iz Banjaluke sa 2:1, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred prolećni deo Jelen Superlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vodeći tim Premijer lige BiH vodio je na poluvremenu golom Maletića u 25. minutu, a u nastavku su preokret doneli Borha u 68. i Evandro u 75. minutu.

Pred oko 15 hiljada gledalaca na ‘Marakani’ Zvezda je kontrolisala igru tokom svih 90 minuta protiv defanzivnog Borca, ali je, pogotovo u prvom poluvremenu, veoma teško dolazila do prilike za gol.

U nastavku meča Prosinečki je sa nekoliko izmena uneo živost u igru svoje ekipe. Preokret je doneo Aleksandar Jevtić koji je bio asistent kod oba gola, a sigurno je da će novajlijama Borhi i Evandru golovi pred ‘Delijama’ puno značiti pred nastavak sezone.

Zvezda naredne nedelje u prvom kolu prolećnog dela na svom terenu dočekuje Smederevo.

Zvezda je kontrolisala meč, strpljivo gradila napade, dok su se gosti iz Banja Luke opredelili na kontre i polukontre. Prvu pravu napravili su u 25. minutu i odmah poveli sa 1:0.

Darko Maletić je ukrao loptu na sredini terena, povukao brz napad odigravši dupli pas sa Međedovićem koji je poslao sjajnu loptu u prazan prostor, a Maletić pobegao odbrani i rutinski savladao nemoćnog Stamenkovića.

Usledili su konstantni napadi "crveno-belih", stalan pritisak na poslednju liniju Borca koja je ipak veoma disciplinovano igrala i dobro branila svoj gol. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja sa distance od kojih je najozbiljniji bio Kaduov pokušaj, tek u finišu poluvremena Zvezda je stigla do sjajne gol šanse.

Kadu je odigrao sjajan pas do Kaluđerovića koji je izašao sam ispred Avdukića, ali je golman Borca uspeo da zaustavi ne baš najbolji šut Zvezdinog napadača.

Već na startu drugog dela Borha je bio u sjajnoj šansi. Kaluđerović je uzeo loptu neopreznom Stakiću, prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio loptu na pet metara, ali je ona bila prebrza za Borhu pa je završila u gol autu.

Početkom drugog poluvremena navijači na severnoj tribini razvili su transparent na kojem je pisalo: “240 godina čemu toliko žurite kad idete u pogrešnom smeru.”

I u prvih 20 minuta nastavka viđena je ista slika na terenu – Zvezda je napadala, ali je Borac i dalje igrao izuzetno disciplinovano i u odbrani, a u velikom broju slučajeva gosti su se branili is a desetoricom.

Prvu izmenu Prosinečki je izvršio u 10. minutu nastavka, Kadua je zamenio Lazović, a pet minuta kasnije umesto Avala Isaha zaigrao je mladi Srđan Mijailović. Samo minut nakon druge izmene Evandro je imao dobru priliku, ali je golman Borca ipak ukrotio njegov pokušaj glavom.

Sedam, osam minuta kasnije u sastavu Zvezde izvršene su još dve izmene. Bajković je stao na gol umesto Stamenkovića, a Koromana je zamenio Jevtić. Samo minut kasnije Zvezda je izjednačila, a gol je posle asistencije Jevtića postigao Kristijan Borha koji je uklizao is a nekih pet, šest metara poslao oloptu u mrežu gostiju.

Bilo je očigledno da Borac ipak neće uspeti da se odbrani do kraja meča, Zvezda je igrala sve bolje, pa je u 75. minutu rezultat potpuno preokrenut. Asistent je ponovo bio Jevtić koji je poslao centaršut sa leve strane na drugu stativu. Borha je zagradio jednog defanzivca Banjalučana, a neometan je ostao Evandro koji je pogodio za 2:1.

Samo minut kasnije Evandro je svoje mesto ustupio Vladimiru Bogdanoviću.

Do kraja meča viđeno je još nekoliko dobrih akcija Zvezde preko očigledno raspoloženog Jevtića, a sjajnu priliku propustio je mladi Mijailović. Prosinečki je u finišu napravio još dve izmene. Borhu, koji je dobio ovacije, zamenio je Binić, dok je umesto Kaluđerovića zaigrao Perović.



CRVENA ZVEZDA: Stаmenković (od 68. Bаjković), Ninkov, Adi, Ćosić (od 81. Reljić), Tošić, Isаh (od 59. Mijаilović), Evаndro (od 76. Bogdаnović), Kаdu (od 56. Lаzović), Koromаn (od 68. Jevtić), Borhа (od 87. Binić), Kаluđerović (od 81. Perović).
BORAC: Avdukić, Ćorić, Stupаr (od 39. Dujаković), Stаkić, Međedović (od 61. Grаhovаc), Rаspudić (od 89. Sаkаn), Mikić (od 46. Stаjić), Žаrić, Veljović (od 57. Nikolić), Mаletić (od 81. Vidаković), Krunić (od 84. Srećo).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve