Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.02.2011.

09:36

Ilić: "Nisam legenda Partizana"

Na poslednjem meču Partizana na pripremama u Dubaiju, Saša Ilić je ušao u istoriju kluba pošto je odigrao 500. utakmicu u “crno-belom” dresu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ilić je za prvi tim Partizana debitovao pre 15 godina, i definitivno je jedna od najvećih igračkih legenda kluba u prethodne dve decenije.

“Ma, nisam ja legenda Partizana. Naravno da mi podatak prija, počastvovan sam što sam pri vrhu u toj statističkoj kategoriji, mada niti sebe doživljavam kao legendu, niti imam dojam da me javnost, navijači ili saigrači tako posmatraju”.

Trajete deceniju i po, hvale vas saigrači, treneri, čak i protivnici govore kako u našoj ligi možete i “peške” da igrate?

“Ostao sam isti sve ove godine, a to što sam sakupio “brdo” utakmica posledica je neuobičajeno dugog zadržavanja u ovdašnjem fudbalu. Do 26. godine nisam napustio klub i logično je bilo da doguram do 500. meča”.

Ispred vas su, trenutno, Ljuba Mihajlović (512) i Blagoje Paunović (514), izvesno je da će te ih prestići do kraja sezone?

“Nikad se nisam opterećivao rekordima, brojkama, ali kad sam već dovde stigao, bilo bi lepo da se popnem na stepenicu broj četiri”.

Ispred zajedno stoje Nikica Klinčarski i Milan Damjanović, sa po 537 susreta?

“Bez obzira na to što mi se pruža mogućnost da i njih preskočim, važnije je da Partizan pobeđuje. Sa mnom ili bez mene u timu potpuno je svejedno. I nebitno je gde ću se zaustaviti”.

Zar ne biste voleli da stignete i Momčila Vukotića?

“A, ne!”

Zašto?

“On je zastava Partizana, neponovljiv u svakom smislu i bilo bi krajnje neprimereno najavljivati rušenje rekorda takvog majstora. Još mi je otac pričao da je jedino Moca bez premca, autentični, fudbaler Partizana, da niko ne može da mu priđe i to veliko poštovanje usadio je i meni, pa se i danas klanjam velikom asu”.

Upravo je, Vukotić, na proslavi 65 godina kluba, rekao da ste vi njegov naslednik?

“Još tad sam mu zahvalio na lepim rečima, ali budimo realni: igrao je u jačoj ligi, kad su stadioni bili puni i u njegovo vreme nije bilo lako stići do rekorda. Meni je drago što sam uopšte blizu Vukotića”.

Ovim tempom, za tri, četiri godine, možda ga, ipak, stignete. Dokle planirate da igrate fudbal?

“Dok me ne oteraju. Ugovor me veže do leta 2012”.

Znači li to da ostajete u Partizanu do kraja karijere?

“Kako sad stvari stoje, najverovatnije ću i poslednju utakmicu odigrati za voljeni klub. U mojim godinama teško je očekivati da ću dočekati ponudu iz inostranstva koju ne bih mogao da odbijem. Pre će biti da ostajem do kraja, jer Partizan volim, posvetio sam mu maltene kompletan život”, zaklučio je Saša Ilić.

Mada se opirao molbi “Žurnala” da sastavi idealni tim od igrača sa kojima je igrao u Partizanu, Saša Ilić se na kraju odlučio za sledeći sastav:

Kralj – Ćirković, Mirković, Krstajić, Malbaša (Jeremić, Mišković) – Nađ, Duljaj – Ivić, Đ. Tomić (Vukić), Ćirić – Lazović (Delibašić, Iliev).

“Sto posto sam nekog zaboravio, a valjda ni ovi što sam ih stavio u zagrade neće da se naljute”, u delikatnoj situaciji bio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve