Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.01.2011.

23:01

Tores i Kerol zvezde prelaznog roka

Još jedan buran prelazni rok je iza nas. Ponovo su “dominirali” engleski klubovi sa novim rekordima, a najveći transfer je pralazak Fernanda Toresa u Čelsi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Liverpul je na Špancu “pazario” 58 miliona evra ali je pre njegove prodaje našao zamenu u vidu Endija Kerola iz Njukasla koji je plaćen 40 miliona evra.

Čelsi je doveo i Davida Luiza iz Benfike, a u okviru tog transfera od leta će u Portugalu igrati reprezentativac Srbije Nemanja Matić.

Tores će na "Stamford Bridžu" zarađivati 175.000 funti nedeljno, a posle lekarskih pregleda ugovor će biti potpisan. Reagovali su i navijači Liverpula, koji su u znak protesta zapalili dres Toresa. Novi miljenik trebalo bi da im bude Urugvajac Luis Suares koji je dobio radnu dozvolu i zvanično postao deo "Enfilda".

Čelsi je do kraja sezone na pozajmicu postio talentovanog napadača Danijela Staridža koji će igrati za Bolton. Liverpul je dodatno ulagao u mladost jer je iz Koventrija doveo 17-godišnjeg Konora Tomasa, dok se rešio Pola Končeskog kojeg je poslao na pozajmicu u Notingem Forest.

Aston Vila je prosledila Stivena Ajerlenda na pozajmicu u Njukasl, a napad pojačala Amerikancem Majklom Bredlijem. Blekburn je ulagao u bodućnost, doveo je Maura Formiku, napadača Njuel Old Bojsa kojeg smatraju novim Batistutom. Sa druge strane, Blekpul se okrenuo iskustvu, na pozajmicu je doveo nekada najboljeg strelac Premijer lige Džejmsa Bitija koji se nije proslavio u Rendžersima, koji su, pak, doveli El Hađi Dijufa. Bleklpul je doveo 28-godišnjeg veznog igrača Endija Rida iz Sanderlenda za neobjavljenu sumu novca.

U Premijer ligu vratio se Nigerijac Obafemi Martins koji je došao u Birmingem na pozajmicu iz Rubina. Njegov dolazak najavljivao je povratak Nikole Žigića u Rasing Santander, ali je napad španskog kluba ipak pojačao Meksikanac Đovani dos Santos.

Sevilja je kupila čileanskog talenta Garija Medela iz Boke Juniors. Rojston Drente želi da igra u Junventusu pa je tražio da ga Erkules pusti, dok je Deportivo pozajmio 27-godišnjeg bivšeg igrača Barselone B Fransiska Havijera Perala Havita, koji je prethodnih pet sezona igrao u Grčkom Arisu.

Juventus je menjao sastav. Iz Kaljarija je pozajmio napadača Alesandra Matrija, Amaurija je pozajmio Parmi, a Nikolu Legrotaljea Milanu. Inter je iz Ćezene doveo Japanca Jukija Nagatoma, dok je u drugom smeru otišao mladi bek Davide Santon. Parma je dovela i talentovanog Nigerijca Džoela Onija i Gracijana Pelea iz AZ Alkmara, dok je u Breši završio nekadašnji reprezentativac Italije Kristijano Zaneti.

Turčin Tundžaj iz Stouka i Peruanac Džeferson Farfan su novi napadači Volfsburga koji je najviše kupovao. Farfan je napustio Šalke koji je napad osvežio sa ikusnim Grkom Angelosom Haristeasom. “Vukovi” su doveli i dva mlada igrača. 21-godišnji Đa Ko Čoela stigao je iz Južne Koreje, a 19-godišnji napadač Joandri Orosko iz Venecuele. Napad Volfsburga činiće i dosadašnji igrač Bajera Patrik Helms. Novi Japanc stigao je u Bundesligu, Šinđi Okazaki je poslednja nada Štutgarta.

Portugalski fudbaler Liedson prešao je iz lisabonskog Sportinga u Korintijans. On će se tako posle sedam godina u Sportingu vratiti u brazilski Korintijans, za koji je igrao 2003. godine. Liedson je odigrao 312 utakmica za Sporting i postigao 171 gol. On je rođen u Brazilu, ali je ipak igrao za reprezentaciju Portugala.

Brazilac Andre prešao je i Dinamo Kijeva u Bordo na šestomesečnu pozajmicu, dok je Slavija iz Praga dovela Adama Hloušeka iz Kajzerslauterna, takođe na pozajmicu.

Poslednjeg dana prelaznog roka trgovao je i Partizan. U Humsku 1 stigli su Princ Tagoe i Zvonimir Vukić, dok je Milan "crno-belima" pozajmio Dominika Adijaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve