Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.01.2011.

22:37

Preokret Junajteda u Blekpulu

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Blekpul u gostima sa 3:2, u zaostaloj utakmici Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Aleksa Fergusona gubio je na poluvremenu sa 2:0, ali je u nastavku uspeo da postigne tri gola i dođe do važne pobede.

Kreg Ketkart, dete Junajteda, doveo je Blekpul do prednosti u 15. minutu, a do velikih 2:0 na poluvremenu domaćin je došao u 43. minutu pogotkom Kempbela.

Međutim, nastavak meča doneo je mnogo bolju igru ’crvenih đavola’. Ferguson je iz igre izveo veoma lošeg Runija, pa je gostujući sastav za samo dva minuta postigao dva gola.

Prvo je Dimitar Berbatov u 72. smanjio na 2:1, a onda je Čičarito Ernandes i izjednačio. Konačan rezultat i veliki trijumf Junajtedu doneo je Dimitar Berbatov svojim drugim golom na ovom meču dva minuta pre kraja regularnog toka.

Berbatovu je to 20. gol u sezoni i peti u samo četiri dana, pošto je za vikend postigao tri protiv Birmingema. Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić odigrao js vih 90 minuta za Junajted i nije kriv za golove Blekpula.

Junajted je ovom pobedom pobegao drugoplasiranom arsnealu na pet bodova viška i ostao neporažen u Premijer ligi, dok je Blekpul ostao 12. sa 28 bodova.

U drugom meču Premijer lige odigranom u utorak Aston Vila je pobedila Vigan u gostima sa 2:1. Golove za goste iz Birmingema postigli su Agolaor i Jang iz penala, dok je jedini strelac za Vigan bio Mekkarti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve