Nova vest
Fudbal

Subota, 22.01.2011.

22:20

Omladinci Boke na probi u Partizanu

Saradnja Partizana i argentinske Boke juniors, dogovorena jesenas, dobila je i konkretan rezultat dolaskom dva igrača na probu u Humsku 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-belima" će se na pripremama za prolećnu polusezonu pridružiti dva Argentinca iz omladinskog pogona tima sa "Bombonjere".

Za nekoliko dana, pre polaska u Antaliju, Gaston Amadeo Rosi (20) i Rodrigo Leandro Kusko (17) trebalo bi da se priključe prvom timu Partizana.

Od ove dvojice fudbalera Gaston Amadeo Rosi je uspešniji i poznatiji navijačima Boke. Mladi ofanzivni vezista, koji se najbolje snalazi kao desno krilo, ali može da pokrije većinu pozicija u navalnom redu. Nastupio je nekoliko puta za najjači tim argentinskog velikana.

Iako je bio na letnjim pripremama sa ekipom, kada je i debitovao za seniore na meču sa Los Anđeles Galaksijem, nije uspeo da se ustali u timu pored iskusnih i širom sveta poznatih Vijatrija, Mučea, Eskudera, a posebno nije imao šanse pred veterana Rikelmea ili Palerma.

"Da li dolaze na probu, na pozajmicu, ili će njihovi ugovori biti otkupljeni, to ćemo videti, to je stvar klubova. Na meni je da procenim da li mogu da nam budu od pomoći u narednom periodu. Video sam obojicu na snimcima mečeva mladih timova Boke juniors, ali njihove prave kvalitete videćemo tek kada dođu i kad nam se priključe", izjavio je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Drugi omladinac koji stiže među "crno-bele" je Rodrigo Leandro Kusko, poreklom Poljak, koji ima 17 godina, ali važi za jednog od talentovanijih špiceva Boke, jer igra u uzrastu sa starijima od sebe. Imaće prilike da u društvu Klea, Ilieva, Šćepovića pokuša da se izbori za svoje mesto u napadu.

Zanimljivo je da je poslednjih godina mnogo stranih fudbalera dolazilo na probe u Partizan, sa svih kontinenata, ali da je malo koji uspeo da se dokaže.

To potvrđuje slučaj Brazilca Aleksa dos Santoša, koji je pre dva dana potpisao ugovor sa prvakom Južne Amerike, Internasionalom iz Brazila, a u Partizanu je bio dve godine, igrao za Teleoptik i na kraju se vratio u domovinu, a da nikad nije dobio priliku da se pokaže u "crno-belom" dresu.

Prvi takmičarski tes "crno-bele" očekuje u nedelju. Trener Aleksandar Stanojević je zakazao kontrolu, pa će na terenu u "Zemunelu" u trijagonal-turniru snage odmeriti dva tima Partizana i sastav Teleoptika.

Poslednju probu pred polazak u Antaliju na pripreme (28. januar), Partizan će imati 25. januara, a protivnik bi trebalo da bude Čukarički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve