Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.01.2011.

18:39

FA Kup: Prošli MU, Čelsi i Totenhem

Fudbaleri Mančester Junajteda, Čelsija i Totenhema ostvarili su pobede u trećem kolu FA Kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mančester Junajted je na svom terenu savladao najvećeg rivala Liverpul sa 1:0, pogotkom Gigsa sa penala već u drugom minutu.

Penal za Junajted dosuđen je posle sumnjivog kontakta Agera i Berbatova već u 30. sekundi meča. Takođe, gosti su sat vremena igrali sa igračem manje zbog isključenja kapitena Džerarda.Totenhem je u drugom poluvremenu slomio otpor Čarltona i slavio sa 3:0, dok je Čelsi demolirao Ipsvič sa 7:0.

Susret treće runde FA Kupa između Mančester Junajteda i Liverpula je bio prvi meč za Kenija Dalgliša na klupi gostiju posle celih dvadeset godina. Povratak „Kralja Kenija“ nije lošije da počne po legendu Liverpula, pošto je dosuđen penal za Mančester Junajted već u 30. sekundi meča. Bebatov se našao u kaznenom prostoru gde je došlo do blagog kontakta sa Agerom, posle čega je sudija Hauard Veb pokazao na belu tačku. Uprkos oštrim insistiranjima igrača Liverpula da je Berbatov pao teatralno, Veb je dosudio četvrti jedanaesterac za Junajted na poslednjih šest susreta koje je sudio na Old Trafordu. Rajan Gigs je bio siguran izvođač, pa je domaća ekipa otvorila meč na najbolji mogući način. U nastavke se videla koliko-toliko ujednačena igra, nešto više na polovini gostiju. Dodatni problemi za ekipu Liverpula nastali su u 32. minutu kada je Džerard isključen zato što je startovao sa dve noge na Karika. Do kraja poluvremena, Junajted je propustio odličnu šansu da duplira vođstvo, kada je Evans pogodio stativu.

Manchester VS. Liverpool

U nastavku je viđeno više prilika na obe strane, pre svih Čičarita na jednoj i Agera na drugoj strani. Zapretio je i Aurelio iz slobodnog udarca, dok je Junajted u jednom napadu u 70. minutu čak pet puta šutirao u okvir gola, ali je Pepe Reina bio siguran. Do kraja meča Berbatov je propustio još jednu priliku kada je glavom šutirao preko gola, tako da je rezultat ostao nepromenjen, 1:0. Nemanja Vidić nije igrao za domaću ekipu. Mančester Junajted u narednoj rundi igra sa Sautemptonom.

Totenhem je prošao u četvrtu rundu FA Kupa zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu, na susretu sa Čarltonom. Gosti, koji se takmiče u trećoj ligi, odolevali su do četvrtog minuta nastavka, kada je 19-godišnji Andros Taunzend na svom debiju, dobrim udarcem sa oko 18 metara doveo Totenhem u vođstvo. Džermejn Defo je sa dva brza gola u 58. i 60. minutu postavio konačnih i sigurnih 3:0 za ’pevce’. Rival Totenhema u 4. rundi biće Fulam.

Najubedljiviju pobedu dana ostvario je Čelsi koji je pobedio Ipsvič sa 7:0. Salomon Kalu je ’otvorio’ goste u 33. minutu pošto je golman Martin Fulop loše reagovao na udarac Nikolasa Anelke, da bi Danijel Staridž duplirao vođstvo udarcem petom, da bi zatim Karlos Edvards postigao autogol, nespretno odbivši slobodan udarac Lamparda. Anelka je povisio na 4:0 već u četvrtom minutu nastavka, da bi se do kraja u strelce ponovo upisao Staridž, kao i Lampard, dva puta. Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Čelsi. ’Plavci’ odbranu trofeja u FA Kupu nastavljaju protiv Evertona.

U poslednjem meču dana, Lester je izvukao 2:2 sa Mančester Sitijem, tako da će morati da se igra još jedna utakmica. Pobednik susreta igra gostuje Nots Kauntiju u četvrtoj rundi.

Mančester Junajted – Liverpul 1:0
(Gigs 2’p)
Totenhem – Čarlton 3:0
(Taunsend 49’, Defo 58’, 60’)
Čelsi – Ipsvič 7:0
(Kalu 33’, Staridž 34’, 52’, Edvards 41ag’, Anelka 49’, Lampard 78’, 79’)
Lester – Mančester Siti 1:2 (poluvreme)
(Bamba 1’, King 64' – Milner 23’, Teves 45’)

Parovi 4. runde FA Kupa:

Torki Junajted – Krouli Taun/Darbi Kaunti
Votford – Brajton
Bolton – Vigan
Arsenal/Lids – Hadersfild
Fulam – Totenhem
Everton – Čelsi
Sautempton – Mančester Junajted
Svonsi – Lejton Orijent
Burnli – Barton Albion
Birmingem – Koventri
Donkaster/Vulverhempton – Stouk/Kardif
Nots Kaunti – Lester/Mančester Siti
Stivenedž – Reding
Aston Vila – Blekburn
Vest Hem – Notingem Forest
Šefild Venzdej – Vajkomb/Hereford

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve