Nova vest
Fudbal

Subota, 08.01.2011.

18:39

AK: Kina bolja od Kuvajta

Fudbalska reprezentacija Kina trijumfalno je započela takmičenje u A grupi Azijskog kupa, pošto je pobedila Kuvajt sa 2:0.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Prvo poluvreme okončano je bez golova, a onda je Žang Linpeng u 58. minutu doveo Kinu u vođstvo. Konačni rezultat postavio je Deng Žusijang devet minuta kasnije.

Ipak, prelomni momenta utakmice dogodio se u 36. minutu kada je Mesad Nasa isključen posle starta nad Suom, pa je Kuvajt ostao sa desetoricom na terenu.

Do spomenutog crvenog kartona ekipa sa krajnjeg zapada Azije bila je bolji rival, a najbolje šanse propustili su Jusef Naser i Valijed Ali.

Sreća nije bila na strani Kuvajćana ni kod prvog gola protivnika, pošto je lopta rikošetirala posle šuta Linpenga i završila u mreži. U 67. minutu Žusijang je mudro izveo slobodni udarac u bliži ugao i rešio pitanje pobednika.



U prvom meču grupe A Uzbekistan je u petak savladao domaćina Katar 2:0, a takmičenje se nastavlja u nedelju utakmicama grupe B - Japan – Jordan i Saudijska Arabija – Sirija.

Najavu ovogodišnjeg Azijskog kupa pročitajte u našoj rubrici „Teme“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve