Nova vest
Fudbal

Subota, 08.01.2011.

11:06

Superkup i duel 'večitih' u Beču?

Kako piše Sportski žurnal, postoji mogućnost da se u Beču organizuje utakmica srpskog Superkupa između 'večitih rivala' Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Kao moguće lokacije navode se Rapidov stadion "Gerhard Hanapi" koji ima kapacitet 18.500 mesta, Austrijin "Franc Hor" (13.400) i čuveni Ernst Hapel (53.000).

Beč predstavlja atraktivnu lokacija, cena ulaznica bila bi veća nego u Beogradu, TV prava bila bi lakše i bolje prodata, a srpska i dijaspora iz ostalih zemalja SFRJ naročito je brojna u prestonici Austrije

Prvobitno je preneseno da je Apatinska pivara, dugogodišnji pokrovitelj Jelen Superlige, želi da sponzoriše odigravanje Superkupa, ali je to kasnije demantovano. Saopštenje Apatinske pivare prenosimo u celosti i bez izmena:

"Apatinska pivara povodom teksta objavljenog danas, 08.01.2011, u listu Sportski žurnal pod naslovom 'Superkup u Beču, večiti"pune Ernst Hapel!?' u kome se navodi da je Apatinska pivara zainteresovana za organizaciju utakmice Superkupa Srbije u Beču, kao i da je ona sponzorisala Lav kup Srbije, ističe da je u pitanju greška autora članka budući da je Apatinska pivara sponzor i pokrovitelj Super lige Srbije koja po njenom brend lideru, Jelen Pivu, nosi i naziv Jelen Super Liga Srbije.

Molimo sve redakcije da u svojim prenošenjima vesti o mogućnosti organizacije Superkupa u Beču, ne navode Apatinsku pivaru kao sponzora Kupa budući da je Apatinska pivara ponosni sponzor Jelen Super Lige Srbije još od 2008. godine kada je sa Zajednicom fudbalskih klubova Superlige Srbije uspostavila saradnju".

Prema navodima Ministarstva za dijasporu, u Beču trenutno živi i radi oko 300 hiljada Srba, što je dobra podloga za eventualno odigravanje meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve