Nova vest
Fudbal

Petak, 07.01.2011.

20:39

Stevanović za B92: "Osvojiti KAN"

Goran Stevanović će u ponedeljak biti zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Gane.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši trener Partizana rekao je za B92 da se raduje novom poslu, a kao prvi cilj postavio je osvajanje Kupa afričkih nacija 2012. godine.

„Mislim da je ovaj završni čin nešto što će obradovati sve prave ljubitelje fudbala jer se nastavlja tradicija. Srpski treneri su ostavili dobar utisak, moji prethodnici i gospodin Dujković i gospodin Rajevac tako da su se odlučili i za mene“, rekao je Stevanović.

Razgovor sa čelnicima Fudbalskog saveza Gane je bio veoma naporan, ali je Stevanović zadovoljio i dobio posao.

„Nimalo naivno, prvi put sam se suočio sa tim. Desetak ljudi učestvuje u tom razgovoru i iz Vlade i Ministarstva sporta i to je sat i po ozbiljnog ispitivanja i obrane pro licence. Ima skakavih škakljivih pitanja i ukoliko se posle toga odluče za tebe, znači da ima razloga“, rekao je Stevanović.

Koliko je nezgodno to što su Gani porasle ambicije posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi?

„Sigurno nije lako i ja sam dosta razmišljao pre nego što sam prihvatio ponudu jer nisam od onih tipova koju prihvataju na prvu loptu bez nekih analiza. Pri samom susretu sa njima primeti se da im je ugled porastao, da su puni sebe, ali s razlogom. Imaju prvake sveta do 21 godine, petu A reprezentaciju sveta, drugi su u Africi, ali u svom tom razmišljanju pronašao sam motiv koji mi je dao snage da kažem „ima tu još razloga da se bore“. Nedostaju im trofeji. Poslenjih godina afričkim fudbalom vlada Egipat i to je već jedan cilj koji je pojavljuje na vidiku – treba biti prvi u Africi. Drugo, peto, sedmo mesto su statistika. Ono što se pamti jeste prvi mesto.Afrički kup nacija 2012. je ozbiljan izazov za sve nas, i za mene i za Ganu“, kaže Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve