Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.01.2011.

15:27

Đovinko razbio Juventus

Fudbaleri Parme napravili su prvo veliko iznenađenje u 2011. godini u Seriji A, pošto su u Torinu savladali Juventus sa 4:1 u utakmici 18. kola prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Juventusu je to bio prvi poraz u poslednjih 14 prvenstvenih utakmica, dok je Parma zabeležila tek treću pobedu u Torinu u istoriji kluba.

Veliki uticaj na konačan rezultat imala je i činjenica da je Juventus od 17. minuta igrao bez isključenog Felipea Mela, koji je napravio oštar prekršaj nad Masimom Pacijem.



Ekipi Juventusa u 24. minutu je poništen pogodak zbog prekršaja koji je štoper Đorđo Kjelini napravio nad golmanom Parme Antoniom Miranteom.

Parma je do vođstva došla u 41. minutu, kada je bivši igrač Juventusa Sebastijan Đovinko iskoristio lošu intervenciju golmana Marka Storarija i poslao loptu u mrežu.

Gosti se nisu zadovoljili jednim golom prednosti, nastavili su da napadaju i takva igra im se isplatila u 48. minutu, a ponovo je strelac bio Đovinko.

Juventus je u 60. minutu uspeo da smanji zaostatak, kada je Nikola Legrotalje glavom savladao Storarija. Samo dva minuta na 3:1 povisio je veteran Ernan Krespo iz penala dosuđenog posle prekršaja Kjelinija, a konačan rezultat postavio je Rafaele Paladino u 90. minutu.

Reprezentativac Srbije Miloš Krasić odigrao je celu utakmicu za ekipu Juventusa.

Ostali mečevi 18. kola igraju se u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve