Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.01.2011.

23:10

"Peta" Čičarita, Fulam ubedljiv

Mančester junajted ostvario je 12 pobedu u sezoni jer je sa 2:1 savladao Stouk Siti u 22. kolu Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Crveni đavoli“ su slavili sjajnim golovima Havijera “Čičarita“ Ernandesa i Portugalca Nanija.

Ubedljiv trijumf od 3:0 zabeležio je Fulam nad Vest Bromvičem, a na “Krejven Kotidžu“ dominirao je Velšanin Sajmon Dejvis sa golom i dve asistencije. Birmingem je u 89. minutu osvojio tri boda u Blekpulu sa 2:1.

Lider Mančester junajted možda ima problema na gostovanjima, ali je na “Old Trafordu“ nezaustavljiv. “Crveni đavoli“ ostvarili su desetu pobedu na “Teatru snova“ i pobegli prvom pratiocu gradskom rivalu Sitiju tri boda, bar na 24 časa.

Junajted je igrao bez Vejna Runija i Van der Sara, a u poslednjih 15ak minuta šansu je dobio oporavljeni Majkl Oven. Domaći tim poveo je u 27. minutu. Berbatov je pokrenuo akciju po sredini terena, produžio je loptu na desnu stranu do Nanija koji ju je prosledio u sredinu, a Meksikanac Ernandes petom sa nekoliko metara prevario čuvare i golmana gostiju Begovića poslavši loptu uz prvu stativu.

Pet minuta po nastavku igre u drugom poluvremenu Stouk je izjednačio. Turčin Sanli Tunčaj sjajno je ubacio loptu u kazneni prostor, a Vajthed ostao sam na pet metara između Nemanje Vidića i Patrisa Evra, te preciznim udarcem glavom savladao nemoćnog Kuščaka.

Međutim, Junajted nije dozvolio da se ponovo scenario sa gostovanja i podeli bodove, a za to se pobrionuo Nani. Posle duge akcije ispred kaznenog prostora, Portugalac je dobio loptu na samoj ivici šesnaesterca, namestio se i sjajnim udarcem levom nogom ponovo savladao Begovića.

Nikola Žigić nije igrao u Blekpulu gde je Birmingem sa 2:1 savladao domaći tim. Aleksandar Hlem je u 24. minutu doneo prednost gosima, ali je Di Džej Kembel u 68. izjendačio. Kraj serije od pet mečeva bez pobede Birmingemu je doneo Skot Dan na asistenciju Skota Džonsona minut pre kraja meča.

Ubedljiv trijumf na svom terenu ostvario je i drugi tim iz zone ispadanja Fulam. Na “Krejven Kotidžu“ svoje veče je imao Sajmon Dejvis koji je uglavnom poznat po grubim startovima i sukobima sa rivalima. Međutim, Velšanin je u 45. minutu prvo pogodio mrežu i doneo prednost Fulamu, a onda je u drugom poluvremenu namestio golove Klintu Dempsiju i Brede Hagelandu za proboj njihovog tima do 13. mesta na tabeli.

Premijer liga, 22. kolo:
Blekpul – Birmingem 1:2 (0:1)
Kembel 68 – Hleb 24, Dan 89
Fulam – Vest Brom 3:0 (1:0)
Dejvis 45, Dempsi 56, Hageland 65
Mančester junajted – Stouk Siti 2:1 (1:0)
Ernandes 27, Nani 62 – Vajthed 50

sreda:
20.45h Vulverhempton – Čelsi
20.45h Njukasl – Vest Hem
20.45h Arsenal – Mančester siti
20.45h Aston Vila – Sanderlend
21.00h Everton – Totenhem
21.00h Bolton – Vigan Atletik
21.00h Blekburn – Liverpul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve