Nova vest
Fudbal

Subota, 01.01.2011.

21:02

Pižon: "Potreban nam je mir"

Trener reprezentacije Srbije Vladimir Petrović kaže da će uraditi sve kako bi se nacionalni tim plasirao na EP, ali da neće biti smak sveta rezultat izostane.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

“Idemo od meča do meča. I u svaki ulazimo sa istim ciljem. Kojim? Neću da kažem. A mislimo isto. Ne, ne tražim alibi".

“Samo hoću da kažem da neće biti smak sveta ukoliko se Srbija ne plasira na Evropsko prvenstvo. Učinićemo sve da bude suprotno, ali ne treba nam omča oko vrata. Hoćemo mir, a onda i plasman".

Mart je blizu, mnogi misle da je to mesec odluke. Prvo Severna Irska pred praznim tribinama u Beogradu, a zatim gostovanje u Estoniji. Cela godine može da nam stane u ta četiri dana?

“Ne razmišljam na taj način. Da li nam od ta četiri dana život zavisi? Zamislite hirurga koji treba da operiše, a mora da razmišlja da li će pacijent da mu umre? Pa, on ne bi ni uzeo’nož’ u ruke. Znam da je ulog veliki, ali nisam od onih koji imaju tremu. Mnogo toga sam preturio preko glave i naučio da u fudbalu nikad ne možeš da vidiš kraj”, kaže Pižon za “Sport”.

Od koga očekujete da ‘eksplodira’ i obeleži godinu?

“Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Miloš Krasić, Branislav Ivanović... Zar ste mislili da ću reći ime nekog mlađeg igrača? Pa ovi momci igraju u najjačim klubovima Evrope, nose ogroman teret svakog vikenda i normalno je da to isto od njih očekujem u nacionalnom timu. Od najboljih se očekuje najviše, nema tu ništa čudno. Sreća je naša da ih imamo, a na meni je da im saopštim šta se od njih očekuje. Ma, to ću stalno da im ponavljam - da reprezentacija igra dobro! Znam, verovatno mislite da je pobeda prioritet u željama, ali meni je igra važnija. Od nje sve polazi i sa njom se sve završava. Idem Srbijom, slušam kako ljudi razmišljaju i svi ponavljaju kako bi da uživaju uz dobru igru svoje reprezentacije. Narod ne može da se prevari”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve