Nova vest
Fudbal

Subota, 01.01.2011.

20:09

Vidić: "U Junajtedu do kraja"

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić u intervjuu za „Večernje novosti“ kaže da bi želeo da karijeru završi u Manlčester Junajtedu, čiji je postao i kapiten.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Iskren da budem, nisam očekivao da ću razmišljati o završetku karijere u Mančester Junajtedu"

"Promenio sam stav jer dobro znam da igram u najjačoj ligi na svetu, u klubu nad klubovima. U Engleskoj sam zasnovao i porodicu, ovde su mi rođena deca i teško je menjati ono što je dobro. Ranije sam razmišljao pre svega o Španiji i Italiji, ali i to je sada prošlost".

Da li vas zabavljaju ili nerviraju napisi o tome kako ćete promeniti klub?

„Potpisom novog ugovora dao sam svima do znanja da me zanima samo Mančester Junajted. Time sam stavio tačku na stalne medijske spekulacije. Nekada sam se i nervirao, ponekad i demantovao jer sam bio umoran od svega. Sada sam miran, pošto je valjda svima jasno da ću i naredne četiri godine biti posvećen ’crvenim đavolima’“.

Kakav je osećaj biti kapiten jednog od najvećih klubova sveta?

"U pitanju je ogromno priznanje, samo to poverenje koje mi je ukazano da izvodim ekipu na teren i budem vođa. -Ipak, kod mene se ništa nije suštinski promenilo u razmišljanju. Imam 29 godina, sazreo sam i kao igrač i kao čovek, a lepo se osećam kada pomažem mladima i vidim kako stasavaju".

Da li je ser Aleks Ferguson najbolji trener svih vremena?

„Ne mogu ja to da procenjujem, ali znam da je čudo od trenera. Iza njega stoje dela, a ne reči. Toliko pobeda, trofeja, toliko stvorenih igrača. Uostalom, da nije tako, da li bi toliko dugo trajao? Velika je privilegija raditi sa njim“.

Mančester Junajted po imenima nema najbolji tim u Engleskoj, ali je uvek prvi ili drugi. Šta je to što vas odvaja od Liverpula, Arsenala, Čelsija?

„Timski duh koji mi gajimo ne postoji ni u jednom drugom klubu. Atmosfera je izuzetna, u klubu je sve postavljeno na svoje mesto, na nama je samo da igramo fudbal. Dalje, dovode se igrači koji su potrebni, pare se ne bacaju. Na primer Anderson ima tek 22 godine, a već četiri sezone je na Old Trafordu. Ne igramo možda najlepši fudbal, ali znamo da je rezultat ipak najvažniji. Eto, opet smo lideri, a verujem da ćemo tek ući u pravu formu“.

Po vašem mišljenju, ko je, najbolji srpski “stranac”?

„Krasić je u Italiji napravio divovski korak, ma trokorak. Uvek je imao kvalitet, ali ga je tek u Juventusu u potpunosti iskazao. O Dekiju Stankoviću ne bi trebalo trošiti reči, evropski je i svetski prvak. Bane Ivanović je standardan u Čelsiju što je samo po sebi uspeh, a čitam i da je Subotić u idealnom timu Bundeslige. Alal vera“.

Individualni kvalitet je očigledan, kako ga pretočiti u snagu reprezentativnog kolektiva?

„Stalno razmišljam o kvalifikacijama koje su pred nama. Velika mi je želja da odemo na Evropsko prvenstvo, pogotovo zato što nikada nisam igrao na kontinentalnom šampionatu. Znam da cilj sada izgleda daleko i sigurno nam neće biti lako da ga ispunimo. Međutim, imamo kvalitet, a verujem da ćemo imati i snage“.

Smatrate da selektor Petrović ima formulu uspeha?

„Sa Pižonom sam sarađivao u mladoj reprezentaciji i nosim dobra iskustva. Selektor je bio sjajan igrač, zna fudbal, sakupio je i trenersko iskustvo, tako da smatram da će napraviti dobitnu kombinaciju. Bitno je da se atmosfera polako vraća, da smo mnoge ružne stvari ostavili za sobom. Sve to mi budi nadu da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve