Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.12.2010.

23:29

PL: Žigić u 89. zaustavio Junajted

Nikola Žigić je asistencijom u 89. minutu ponovo je spasao Birmingem, koji je tako u 20. kolu Premijer lige izbegao poraz u duelu sa Mančester junajtedom (1:1).

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Junajted je ostao na prvom mestu na tabeli sa istim brojem bodova (38) kao i gradski rival Siti, ali sa dva meča manje. Birmingem je 16. sa 19 bodova.

Gosti su poveli golom Dimitra Berbatova u 58. minutu, ali je u samoj završnici meča Žigić u skoku nadvisio Ferdinanda i kontroverznim potezom rukom spustio loptu do Bojera, koji je savladao Van der Sara.

Samo par minuta pre izjednačenja, Rajan Gigs je izveo korner, a Nemanja Vidić sjajno šutirao glavom, ali je golman domaćih Ben Foster bio na pravom mestu.

Gigs je u 18. minutu imao sjajan pokušaj iz daljine. Bio je to ustvari centaršut, koji je prevario Fostera, ali je lopta na kraju završila na stativi. To je ujedno bila i najbolja prilika za goste u 'siromašnom' prvom poluvremenu.

U nastavku meča prvi su ozbiljno pripretili fudbaleri Birmingema. Džerom je u 53. minutu, posle nekoliko rikošeta, imao više prilika da iz blizine savlada Van der Sara. Međutim, on nije uspeo da uputi dobar udarac, pa je njegov poslednji volej završio pravo u rukama golmana Junajteda.

Samo pet minuta kasnije usledila je kazna - sjajna kombinacija Berbatov - Gibson, usledla je pravovremena povratna lopta, koju bugarski internacionalac pretvara u gol. Bugarin je samo dva minuta kasnije ponovo pripretio, ali je ovoga puta pogodio stativu.

Upravo kada se činilo da će gosti do kraja meča sačuvati gol prednosti i ponovo preuzeti lidersko mesto na tabeli gosti su stigli do izjednačenja. Posle centaršuta sa desne strane Žigić, koji je u igru ušao tek u 82. minutu, na petercu preskače Ferdinanda i u sumnjivoj faul situaciji spušta loptu Bojeru, koji lako pogađa metu za konačnih 1:1.

Mančester junajted se tako izjednačio na vrhu tabele sa gradskim rivalom Sitijem, pošto oba tima sada imaju po 38 bodova. Treći je Arsenal koji ima 35 bodova, ali i meče manje. Junajted je i dalje jedina neporažena ekipa, ali je ovo bio sedmi remi ‘đavola’ na osam ovosezonskih gostovanja.

Pregled mečeva odigranih ranije u toku dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve