Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.12.2010.

15:27

Stanković i Rajevac najbolji 2010.

Fudbalski savez Srbije proglasio je najbolje pojedince u srpskom fudbalu u godini na izmaku, Dejan Stanković je najbolji igrač, a Milovan Rajevac trener 2010.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Stanković je sa Interom osvojio pet trofeja (KSP, , Seriju A, Kup i Superkup Italije) i sa ukupno 25 u karijeri postao najtrofejniji srpski fudbaler.

Milovan Rajevac je sa Ganom stigao do četvrtfinala Mundijala što je najbolji rezultat u istoriji “crnih zvezda“, a tamo su zaustavljeni na penale od Urugvaja.

Rajevac je pre nekoliko dana izabran i za najboljeg trenera na afričkom kontinentu.

"Članovi Izvršnog odbora pojedinačno su se izjašnjavali o predlogu Stručnog odbora i priznanja su pripala Dejanu Stankoviću i Mikiju Rajevcu. Tačno je da je (Aleksandar) Sale Stanojević sa Partizanom ušao u Ligu šampiona što je bio veliki pomak za srpski fudbal, ali je Rajevac imao uspeh na svetskom nivou", rekao je novinarima predsednik FSS Tomislav Karadžić nakon sastanka IO u Beogradu.

Karadžić je najavio da će od sledeće godine FSS "doraditi pravila izbora i da će blagu prednost dobiti ljudi koji rade u Srbiji".

Svečana ceremonija dodele priznanja održaće se sledeće nedelje u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve