Nova vest
Fudbal

Subota, 18.12.2010.

19:58

Inter treći put prvak sveta!

Fudbaleri Intera iz Milana savladali su afrički Mazembe 3:0 (2:0) u Abu Dabiju i osvojili titulu klupskog prvaka sveta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Neroazuri" su do treće krune stigli golovima Gorana Pandeva i Samjuela Etoa u prvom poluvremenu, te Jonatana Biabianija pet minuta pre kraja.

Interu je ovo peti trofej u 2010. godini (Liga šmapiona, Serija A, Kopa Italija, Superkup Italije), a u osvajanju novog trofeja učestvovao je i Dejan Stanković koji je igrao od 54. minuta i asistirao kod terećg gola. Ovo je njegov 25. trofej u karijeri.

Inter je poveo u 13. minutu kada je posle akcije Argentinca Dijega Milita i Samjuela Etoa, ovaj drugi je poslao sjajan pas iza leđa rivalske odbrane do Pandeva koji se sjajno snašao i sa 7-8 metara rutinski ubacio loptu u mrežu.

Samo četiri minute posle toga, posle neodlučnosi defanzivaca Mazembea, Italijani su ukrali loptu na levoj strani, usledio je pas do Etoa na ivicu kaznenog prostora, a Kamerunac je preciznim udarcem po zemlji duplirao vođstvo svog tima.

Za konačan rezultat i ubedljiv trijumf Intera pobrinuli su se rezervisti Stanković i Biabiani. Kapiten Srbije je lepim pasom proigrao Francuza koji je po treći put na meču matirao Kidiabu.



Treće mesto u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio je brazilski Internasional koji je sa 4:2 (2:0) savladao šampiona Azije Seongnam. Strelci za tim iz Porto Alegrea bili su Tinga u 15, Alesandro u 27. i 71. i Andres D'Alesandro u 52. minutu, dok je strelac oba gola za južnokorejski tim bio bivši igrač Crvene zvezde Maurisio Molina u 84. i 90. minutu.

Ovo je četvrta uzastopna titula evropskih ekipa na Svetskom klupskom šampionatu pošto su to pre Intera učinili Barselona, Mančester junajted i Milan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve