Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.12.2010.

20:15

Inter u finalu, Stanković strelac

Fudbaleri Intera plasirali su se u finale klupskog svetskog prvenstva pošto su u polufinalu savladali južnokorejski Seongnam sa 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković doveo je Inter u vođstvo već u trećem minutu, a u strelce su se upisali i Havijer Zaneti i Dijego Milito.

Rival Interu u borbi za titulu klupskog prvaka sveta biće prvak Afrike, Mazembe iz DR Kongo. Taj meč na programu je u subotu.

Dejan Stanković postao je strelac najbržeg gola na klupskom svetskom prvenstvu, koje se u ovakvom formatu održava sedmi put. Srpski fudbaler se u trećem minutu probio kroz odbranu Seongnama, izbegao start Čo Bjung-Kuka, da bi zatim sigurnim udarcem poslao loptu pored Đung Sung-Rjonga.

Inter je duplirao vođstvo u 32. minutu kada je Milito petom dodao loptu Zanetiju, a treći pogodak postigao je Milito, koji se najbolje snašao posle udarca Semjuela Etoa, koji je golman Seongnama odbio.

Najbolje prilike za južnokorejsku ekipu propustili su Dženan Radončić i Bjung Kuk.

U meču za treće mesto sastaće se Seongnam i brazilski Internasional, a u finalu Inter i Mazembe. Oba meča na programu su u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve