Nova vest
Fudbal

Petak, 10.12.2010.

21:53

Tomić i Šćepović vraćeni u tim

Trener Partizana Aleksandar Stanojević vratio je u prvi tim Nemanju Tomića i Marko Šćepovića, posle razgovora u petak.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dvojica mladih fudbalera su izdržala kaznu, prekomandu u Teleoptik, koju im je trener Stanojević odredio posle utakmice sa Čukaričkim u novembru.

“Imali smo sastanak, pričali smo i odlučio sam da se vrate u tim za pripreme. Najbitnije mi je što su obojica rekla da su svesni grešaka i obećali da im se to neće ponoviti, jer znaju da bi im tu bio kraj u Partizanu”, objasnio je Stanojević.

"Razgovarali smo sa trenerom i koordinatorom (Albert Nađ), ali ne bih o detaljima tog razgovora. Najkraće, vratio sam se u ekipu i vrlo sam srećan zbog toga. Trudiću se da svojim ponašanjem pokažem da mi je mesto u ekipi i da vredim kao igrač", izjavio je Tomić.

U Partizanu čekaju da prođe u ponedeljak zakazana redovna sednica Skupštine kluba, pa onda da se potpuno posvete zimskom prelaznom roku i pojačavanju ekipe. Kako se može čuti, dogovoreno je da se za januar izdvoje dva miliona evra za dovođenje fudbalera, pišu "Večernje novosti".

Plan je isti, “crno-belima” su potrebni špic i dva brza krila. U redovima šampiona tvrde da u Superligi nema fudbalera koji bi mogli da budu adekvatna pojačanja.

Boljih krila od Babovića i Tomića ili bekova od Stevanovića i Lazevskog, po mišljenju odgovornih, nema. Jedino se pominje Aleksandar Todorovski iz Rada kao mogući novajlija uz desni bok, ali utisci i o njemu su pomešani posle dosta odgledanih mečeva “građevinara” ove sezone.

Ekvadorac Haime Ajovi (22), napadač Emeleka, kojeg je pre nekoliko dana trener Aleksandar Stanojević gledao u Kitu, više nije na spisku potencijalnih pojačanja.

Čelnici kluba u Humskoj 1, impresije sa kojima se šef struke vratio iz Ekvadora govore da Ajovi nije fudbaler po njegovom ukusu i da bi trebalo tražiti bolje rešenje. Stanojević je, ipak, “snimio“ neke interesantne fudbalere u Kitu, ali su njihova imena zasada nepoznata.

Najveća muka je kako pronaći jednako kvalitetnog, ako ne i boljeg napadača od Klea. U slučaju da Brazilac dobije dozvolu za odlazak (zainteresovani Italijani, Španci i Rusi), novi špic bi trebalo da ima slične karakteristike kao najbolji strelac “crno-belih”, ali i mnogo veću brzinu.

Što se tiče odlazaka, dobra okolnost po Partizan je što su za dvojicu fudbalera koja su blizu granice, Radosava Petrovića (interesuju se CSKA, Sevilja i Birmingem) i Marka Jovanovića (timovi iz Francuske i Izraela), već spremne zamene.

Ljubomir Fejsa se vraća posle povrede, a Stefan Savić je pokazao da zaslužuje da igra pored kapitena Krstajića. Dozvole za odlazak dobiće Miloš Bogunović, Aleksandar Davidov, dok Stanojević više ne računa na Pjera Boju.

Meč u Londonu bio je 30. za ekipu Partizana u jesenjoj polusezoni na sva tri fronta. “Crno-beli” su ostvarili ukupan učinak od 20 pobeda, tri remija i sedam poraza, uz gol-razliku 69:30. Najbolji strelac ekipe je Brazilac Kleo, koji je postigao čak 20 golova, ili svaki treći za Partizan, a iza njega su Iliev (10), Šćepović (osam), Petrović i Babović po sedam, Moreira sa šest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve