Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

19:32

Prosinečki za B92: "Imam viziju"

Robert Prosinečki je zvanično postao trener Crvene zvezde, a u intervjuu za B92 istakao je da ima viziju igre ovog tima i da veruje u kvalitet igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Cela priča o povratku Prosinečkog na "Marakanu" počela je u subotu kada je Robi gostovao na meču Crvene zvezde i Vojvodine (2:2).

"Imao sam samo jedan problem, razgovor sa mojom familijom i fudbalskim savezom Hrvatske, a posle toga odluka je bila jednostavna. Ovo je velika prilika za mene. Obećavam da raditi najbolje što budem mogao“, rekao je Prosinečki za B92.

"Mnogo sam razmišljao ova četiri dana. To je bila veoma emotivna ponuda i velika prilika za mene kao samostalnog trenera".

Posao u Zvedi biće debi Prosinečkog kao samostalnog trenera koji je do sada radio samo kao pomoćnik selektoru Hrvatske Slavenu Bilići. Robi je i 1987. u Zvezdu došao kao neafirmisan, tada fudbaler.

“Sada mi je mnogo teže. Kada si igrač stvari su drugačije. Sada treba voditi jedan veliki klub, puno igrača. Sigurno da ću se truditi da Zvezda ponovo dođe na svoj put gde joj je i mesto, jer je Zvezda jedan od najvećih klubova na ovim područjima. Ja jesam mlad, ali moja vizija će se videti. Možda nema iskustva, ali verujem da ću napraviti nešto veliko za Crvenu zvezdu“.



Od raspada bivše države Prosinečki je prvi trener iz Hrvatske koji će voditi jedan srpski tim. Iako imamo primere sepskih fudbalera koji su igrali ili igraju u Hrvatskoj (Žilić, Marković), mnogi se pitaju kako će mediji, javnost i pre svih navijči na to reagovati.

“Svestan sam svih problema koji se mogu desiti, šta će reći u Zagrebu ili ovde u Srbiji. Siguran sam da ću kroz rad napraviti pravi rezultat za moju afirmaciju i za Zvezdu, i to je meni najvažnije. Verujem i da ovo između Srbije i Hrvatske mora jednom proći, da ljudi moraju ponovo raditi zajedno. Ne bi trebalo biti nikakvih problema. Mislim da kao trener mogu napraviti mnogo što se toga tiče“.

Protekle tri godine Partizan je najdominantniji tim u Srbiji, a Zvezda je za to vreme osvojila samo jedan trofej, Kup prošle sezone. "Crveno-beli" su i na ovoj polusezoni iza večitog rivala sa pet bodova zaostatka.

“Zvezda mora da ima prepoznatljivu igru, treba da igra pas igru, napadački i veru da pobeđuje. Pobednički duh što je najvažnije. Ja mislim da to mogu sa ovim igračima i da će rezultati to pokazati. Sigurno je da će za to trebati vremena. Sad imamo pripreme pa ćemo sledeća dva meseca mnogo raditi, pričati o tome. Treba nam vremena i za budućnost, verujem da ovi igrači imaju materijala za to, puno kvaliteta. Sa novim igračima koji su došli i koji će tek potpisati siguran sam da Zvezda može doći do uspeha i posle ovih godina prednosti Partizana ponovo bude u vrhu“, istakao je Prosinečki u intervjuu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

262 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve