Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

19:06

Smoling: "Teško sezona bez poraza"

Defanzivac Mančester junajteda Kris Smoling ne veruje da njegov tim može da ponovi uspeh Arsenala iz sezone 2003/2004 kada je titulu osvojio bez ijednog poraza.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle prve trećine ove sezone, Junajted je jedini neporaženi tim u Premijer ligi. Iz 15 mečeva ima osam pobeda i sedam remija, ali i bod manje od Arsenala.

Međutim, “crveni đavoli” u sledeća dva kola igraju derbije sa dva najveća rivala, dočekuju Arsenal na “Old Trafordu”, a onda gostuju Čelsiju na “Stamford Bridžu”.

“Nisam siguran da ćemo više ikada videti da neki tim sezonu završi bez poraza. Sada mnogo ekipa neočekivano gubi tako da morate aplaudirati ekipi koja uspe u tome”, rekao je Smoling.

Odbrambeni igrač Junajteda smatra da je njegovom timu najvažnije da iskoristi momenat.

“Nismo bili u maksimalnoj brzini prvog meseca sezone. Sada je trenutak da svima pokažemo da smo najjači tim”.

Smoling bi u nastavku sezone mogao da ima mnogo veću ulogu u ekipi Aleksa Fergusona ukoliko se ispostavi da je nova povreda Rija Ferdinanda (problem sa ložom u utorak protiv Valensije) mnogo ozbiljnija nego što je to izgledalo.

Mladi reprezentativac Engleske ima odličnu debitantsku sezonu na “Old Trafordu”. Uspeo da je postane prva alternativa sa klupe u slučaju odsustva Ferdinanda ili kapitena Nemanje Vidića.

“Srećan sam kako je do sada sve išlo. Menadžer je pružio šansu mnogim mladim igračima i pokazao da mi veruje. Želim da napredujem iz meča u meč, pa će ovo biti veoma bitan period. Očekuje nas mnogo mečeva oko Božića, pa će trener želeti da iskoristi svoje igrače”, istakao je Smoling.

“Rio i Vida su prvi izbor na mestu štopera, ali ja moram biti spreman ukoliko dobijem priliku. Gledam sa strane i učim od njih na treninzima, siguran sam da ću biti sposoban da ih zamenim ukoliko bude potrebno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve