Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

15:35

Stepanović: "Nema više investitora"

Direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović rekao je da od izgradnje dugo najavljivanog novog stadiona "nema ništa".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mi više nemamo investitora. Predugo je čekano da dobijemo sve papire za početak radova na izgradnji novog stadiona, a nismo ih još dobili, pa je investitor odustao.

Tako da, u suštini, čak i kada bismo sutra dobili sve dozvole, morali bismo ceo posao da radimo od samog početka," rekao je Stepanović novinarima koji su u Londonu pratili meč Arsenal - Partizan.

"Ceo projekta je stao. Bio je spreman da se nađe pred odbornicima Skupštine Beograda ali se to nije dogodilo od 3. oktobra 2006. godine do danas. U međuvremenu smo ostali bez investitora koji je bio spreman da uloži više od 300 miliona evra," kaže Stepanović.

Direktor stadiona u Humskoj ispričao je i da je firma Maraci iz Švajcarske napravila projekat novog stadiona, da je na čelu tima koji se tim poslom bavio bio profesor Adringler, čovek koji je projektovao Alijanc Arenu u Minhenu i da su Partizan i Crvena zvezda imali podršku Zorana Đinđića, nekadašnjeg premijera Srbije.

"Grad Beograd je odredio CEP za Partizan, CIP za Crvenu zvezdu, oni su uradili posao a preostala je javna rasprava. Kako niko nije imao nikakvih primedbi 3. oktobra 2006. godine stekli su se uslovi da gradonačelnik stavi Regulacioni plan i projekat na usvajanje. To se, međutim, nikada nije dogodilo, priča se da su 'više sile' zaustavile sve," ispričao je Stepanović ne objasnivši na koga je mislio.

Partizan je ovog leta dobio dozvolu UEFA da na svom stadionu organizuje mečeve Lige šampiona ali je jasno da je pitanje dana kada će problem sa standardima potrebnim za nastupe u evropskim kupovima postati nerešiv. Nijedan stadion u Srbiji, pa ni 'najreprezentativniji' koje koriste beogradski 'večiti rivali', nije dovoljno dobar prema kriterijumima Evropske fudbalske federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve