Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

15:01

Objavljena knjiga o 20 godina od IK

Pre 19 godina fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu klupskog prvaka sveta, a poznati novinar i publicista Vinko Šale napisao je prvu knjigu o tom uspehu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Delo svedoka svih velikih Zvezdinih uspeha kroz istoriju uskoro će se naći u prodaji, a pokrovitelj te knjige je uprava "crveno-belih".

Crvena zvezda je ušla u istoriju fudbala kao jedini tim iz Istočne Evrope koji se domogao pehara namenjenog pobedniku Interkontinentalnog kupa. U utakmici za trofej izabranici trenera Vladice Popovića ubedljivo su pobedili prvaka Južne Amerike, čileanski Kolo Kolo sa 3:0 (1:0).

Knjiga koju će uskoro moći da čitaju svi zaljubljenici u fudbal govori o "zvezdaštvu kao sudbiini", o prvoj "zlatnoj generaciji" najtrofejnijeg srpskog klluba i o navijačima "crveno-belih".

Prema rečima autora, glavni cilj tog dela je da se "ne prepuste zaboravu istinski Zvezdini fudbalski velikani".

Šale je podsetio na čuvenu misao jedinog našeg nobelovca Ive Andrića prema kojoj "ono što nije napisano, nije ni postojalo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve