Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

12:07

Azija: Mundijal u Kataru na zimu

Čelnici Azijske konfederacije zatražili su da FIFA pomeri termin održavanja SP 2022. godine u Kataru na zimu, zbog visokih temperatura.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar AFC Piter Velapan podsetio je da prosečne temperature u zemljama Persijskog zaliva u junu i julu iznose čak preko 40 Celzijusovih stepeni i dodao da bi najboljim fudbalerima na svetu bilo teško da igraju u tim uslovima.

"Katar je divna zemlja, ali je igranje fudbala u letnjim mesecima tamo zaista neprijatno", rekao je Velapan, koji smatra da je u interesu organizatora da se turnir održi u optimalnim uslovima.

Prvi operativac AFC u potpunosti se slaže se sa nemačkom fudbalskom legendom Francem Bekenbauerom, koji je pre nekoliko dana prvi izneo predlog o pomeranju Mundijala 2022. godine na zimu.

"Bekenbauer je napomenuo da bi ova promena uticala na izmene kalendara u evropskim klupskim takmičenjima i nacionalnim ligama, ali da to ne bi bilo dramatično i da sve može blagovremeno da se uradi", rekao je Velapan.

On je istakao da je siguran da će Rusija "kao velika i veoma bogata zemlja" uspeti da organizuje Svetsko prvenstvo 2018. godine na najvišem nivou.

"Iskreno se nadam da će i Katar uraditi sve da čitav svet bude ponosan na organizaciju Mundijala koji nas očekuje za 12 godina", zaključio je Velapan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve