Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

10:34

Independijenteu Kup Sudamerikane

“Kraljevi trofeja” igrači Independijentea savladali su brazilski Gojas i tako osvojili Kopu Sudamerikanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel u revanšu rešen je teko posle penala 5:3.

Independijente je imao prednost od 3:1 posle 90 minuta, što je značilo da je ukupni skor 3:3 posle trijumfa Gojasa u prvom duelu u Brazilu sa 2:0. U produžetku nije bilo pogodaka.

Eduardo Tucio je postigao odlučujući gol sa bele tačke za Independijente, pošto je Brazilac Felipe promašio treći šut za Gojas pogodivši stativu.

“Ovo je zaslužena pobeda za nas. Borili smo se i na kraju savladali velikog rivala”, rekao je golman argentinske ekipe Ilario Navaro.

Svi golovi u revanšu postignuti su u prva 34 minuta utakmice. Independijente je dominirao, ali je i Gojas imao svoje šanse u drugom poluvremenu. Čak su Brazilci bili blizu gola odluke u 110. minutu. Postigli su ga, ali su sudije procenile da je pao iz nedozvoljene pozicije.

Hulijan Velaskes je doneo prednost Independijenteu u 19. minutu, pošto je odbitak golmana Gojasa Harleja sproveo u mrežu. Tri minuta kasnije usledilo je izjednačenje. Rafael Mura je glavom bio precizan. U 28. minutu novo vođstvo domaćih, posle vrlo čudnog pogotka Fakunda Pare. Lopta ga je pogodila u nogu i tako prevarila Harleja Njegov naredni pogodak stigao je u 34. minutu. Tada je preciznim udarcem iz neposredne blizine ugurao loptu u gol.

Klub iz Buenos Ajresa je poznat u Južnoj Americi kao “Kraljevi trofeja”. Oni su osvojili Kopa Libertadores sedam puta, mnogo više nego bilo koji drugi klub. Takođe imaju i dve titule svetskog prvaka i 14 titula argentinskog šampiona. Independijente nije baš imao najsjajniju sezonu u Argentini. U Aperturi su 17. od 20 timova.

Pobeda Independijentea je na neki način došla kao olakšanje za čelnike južnoameričke kuće fudbala CONMEBOL, jer bi u suprotnom drugoligaški Gojas uspeo da postane šampion drugog po rangu klupskog takmičenja na kontinentu.

Independijente je na ovaj način osigurao mesto u Kopi Libertadores, koja počinje u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve