Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.12.2010.

23:44

Kleo: "Nisam se opraštao"

Kleverson Kordova Kleo je u protekloj polusezoni najbolji strelac Partizana sa 19 golova u svim takmičenjima. Najčešće je on tema glasina o odlasku tokom zime.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kleo je u poslednjem kolu prvog dela sezone u JSL za samo pet minuta postigao dva gola protiv Slobode i došao na prvo mesto lister strelaca lige.

Kada je krenuo ka tunelu posle utakmice u subotu, obučen u navijačku majicu "grobara“, otpozdravljao je gledaocima i stekao se utisak da se Brazilac oprašta od najvernijih navijača.

"Ne, nisam se opraštao od navijača, možda je to samo tako izgledalo. Nije to bio rastanak, nego moj način da se zahvalim fanovima na svemu, na neverovatnoj podršci otkako sam došao u Partizan, a pogotovo ove polusezone. Majica koju sam nosio je poklon, dobio sam je od "grobara", i obukao sam je da bih pokazao koliko mi znači što me bodre od prvog dana", istakao je brazilski napadač.

Prema informacijama koje stižu iz Humske, u slučaju dobre ponude Partizan će dati Kleu "zeleno svetlo" za odlazak. A, Brazilac kaže, ako se to desi, da će mu Beograd nedostajati.

"Prvo, zasada zaista nemam nijednu konkretnu ponudu. Javljaju se razni ljudi, pričaju o interesovanju nekih klubova, ali na papiru nema ništa. Ukoliko se pojavi nešto što je interesantno i zadovoljavajuće i za Partizan i za mene, onda bih da odem. Ako se to desi, Beograd će mi mnogo nedostajati. Nigde se nisam tako lepo osećao kao ovde, nigde mi nije bilo toliko dobro kao sa "crno-belima". Mnogo toga nikad neću zaboraviti".

Najbolji je strelac Partizana, osvojio je titulu sa "crno-belima", a onda ušao i u Ligu šampiona protekle godine

"Ovo mi je najbolja godina u karijeri, u životu. Osvojili smo titulu, postigao sam dosta golova, dobijali smo derbije. Evo u ovoj polusezoni sam do sada 19 puta bio strelac, a uvek označim 17 pogodaka kao cilj za celu sezonu. I, kao vrhunac, ušli smo u Ligu šampiona. Iskreno, nisam to očekivao. Nemamo u sastavu zvezde, neka velika imena, skupe igrače, kakvi su u skoro svim timovima elitnog kupa, ali smo odličan tim, prava ekipa. Borili smo se do maksimuma i uspeli. Žao mi je samo što nismo i neki bod osvojili", istakao je Kleo.

Poslednju, tridesetu utakmicu ove jeseni Partizan će odigrati u sredu uveče na "Emiratima" protiv Arsenala. Biće to završni meč Lige šampiona, u kojem "crno-beli" nemaju rezultatski imperativ, za razliku od domaćina kojem je pobeda neophodna.

"Baš bi mi bilo žao da pobedimo "tobdžije" pa da ispadnu iz daljeg takmičenja", našalio se Kleo, "Svi očekuju da ćemo da izgubimo sa tri-četiri razlike na "Emiratima", ali mi nećemo s takvim razmišljanjem da idemo u Englesku. Ni na jedan meč nismo pošli da ga izgubimo, pa nećemo ni protiv Arsenala, to garantujem".

Pobeda u večitom derbiju bila je impuls "crno-belima" da krenu u strahovit nalet u drugom delu jeseni. Na sledećih šest prvenstvenih mečeva Partizan je ostvario svih šest pobeda, uz gol-razliku 24:5. Prosečno, četiri pogotka po utakmici.

I to se odrazilo i na listu strelaca, pošto su prva tri mesta najboljih golgetera Superlige fudbaleri "parnog valjka", Kleo i Iliev su postigli po osam, a Petrović (deli poziciju sa Arsenijevićem iz Slobode) sedam pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve